De stedenbouwkundige opzet voor het bouwplan tussen Kromstraat (boven) en spoor (onder) in Oss.
Volledig scherm
De stedenbouwkundige opzet voor het bouwplan tussen Kromstraat (boven) en spoor (onder) in Oss. © Hendriks Bouw en Ontwikkeling

Nieuwbouw bij Kromstraat Oss gaat verkoop in nu protesten te licht bevonden zijn

OSS - De betwiste bouw van 29 nieuwe huizen tussen de Kromstraat en de spoorlijn in Oss is een flinke stap dichterbij gekomen. Protesten van omwonenden zijn door het college te licht bevonden. Projectontwikkelaar Hendriks Bouw start hierop de verkoop.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’
  PREMIUM
  Straatnaam verdiend

  Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’

  BERGHEM - Toenmalig kapelaan Jeroen Beekman verwijderde in 2013 het pastelportret van wijlen pastoor Antoon van Genugten uit de kerk van Berghem en hing het ergens anders op. Dat leidde tot boze reacties. ,,Ik zie dit als een verkapte beeldenstorm”, reageerde kunstenares Ger van Iperen die het portret maakte als eerbetoon aan de in het dorp bewierookte Van Genugten.