Volledig scherm
PREMIUM
Ook boven dit leegstaande winkelpand op de hoek van de Heuvelstraat en Monsterstraat worden woningen gebouwd. © Roy van der Lee/BD

Nog meer wonen boven winkels in centrum Oss: gemeente maakt 1,6 ton extra vrij

OSS - Wegens succes bijgevuld: de subsidiepot voor wonen in het Osse centrum. Met een extra injectie van 160.000 euro moeten ten minste acht nieuwe woningen boven winkels in het stadshart gerealiseerd worden. 

De gemeente startte een kleine twee jaar geleden met de zogeheten ‘Stimuleringsregeling wonen in het centrum'. Wie de ruimte boven een winkelpand wil ombouwen of de gevels in de binnenstad wil renoveren, kan een beroep doen op het potje. Dat werd massaal gedaan. Tot nu toe is geld toegezegd voor acht gevels en dertien woningen in het centrum. Het gaat om locaties aan de Heuvel, Kerkstraat, Eikenboomgaard en Heuvelstraat. 

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.