Een leeg sportveld van O.S.S.20 op sportpark De Rusheuvel.
Volledig scherm
Een leeg sportveld van O.S.S.20 op sportpark De Rusheuvel.

O.S.S.’20 rouwt om vrijwilligers en stelt eeuwfeest noodgedwongen een jaar uit

OSS - Voetbalclub s.v. O.S.S.'20 is in rouw gedompeld door het overlijden van twee prominente (oud-)leden. Het gaat om Mia Vervoort en Jan Bisschops. Tegelijkertijd ziet de club zich genoodzaakt het eeuwfeest van komende zomer een jaar uit te stellen door de coronacrisis. 

In een bericht op de eigen website staat de grootste voetbalclub van Oss stil bij de dood van de twee vrijwilligers. Vervoort was 25 jaar lang voorzitter van de Sinterklaasviering bij de vereniging. Haar man Maarten Vervoort zat jarenlang in het jeugdbestuur. Jan Bisschops was vele jaren leider van de dames- en meisjestak en hij organiseerde kampioenschappen. Zijn vrouw Joke speelde in het damesteam. 

,,Natuurlijk wil je daar als club uitgebreid bij stilstaan”, reageert voorzitter Edgar Janssen. ,,Maar door de coronacrisis kan dat helaas niet. Daarom beperkt het zich nu even tot de sociale media en de website. Als de situatie weer wat normaler is, kunnen we in de kantine alsnog wat moois doen om hen te gedenken. Nu kunnen we niet veel meer dan de nabestaanden sterkte wensen.”

Streep door eeuwfeest

Door de nieuwe maatregelen van het kabinet ziet de club zich daarnaast genoodzaakt het eeuwfeest een jaar uit te stellen. Dat zou eigenlijk in het weekend van 6 en 7 juni plaatsvinden. ,,Strikt genomen is het nog niet verboden om dan met een grotere groep bij elkaar te komen”, zegt Janssen. 

,,Maar het lijkt ons toch beter het nu al vast te annuleren. Je zit met vergunningen en een elftal van oud-oranjespelers dat langs zou komen. Die kan je ook niet op het laatste moment afbellen. We stellen het nu een jaar uit en dan vieren we volgend jaar uitgebreid onze 101-ste verjaardag.”