Volledig scherm
CV Doe Mar Dillies vorig jaar in hun mobiele mancave. © Joop van Rossem

Oijense optocht verhuist van maandagochtend naar de middag

OIJEN - ‘De optocht der optochten’, zoals ze in Oijen hun carnavalsprocessie trots noemen, krijgt een andere starttijd en een andere route. De Bokkenrijders nemen na tientallen jaren afscheid van de maandagochtend. 

Volledig scherm
De route van de optocht in Oijen. © Bokkenrijders

Vorig jaar kreeg de optocht een rijverbod opgelegd. Vanwege zware windstoten was het volgens burgemeester Buijs niet verantwoord 's ochtends om 10 uur te starten. 's Middags ging het feestje wel door. Daarbij werd de dijk vanwege de windgevoeligheid geschrapt en de route gehalveerd.

 ,,Afgelopen jaar werd noodgedwongen door de storm de optochtroute en starttijd aangepast. Daar hebben we vele positieve reacties op gehad. Daarom hebben we besloten de route aan te passen. Ook hoeven we maandagochtend niet meer voor de ochtenddauw de wagens op te bouwen”, melden de Bokkenrijders.

De optocht begint maandag 24 februari 2020 om 13.30 uur. Hij draait bij het Heilig Hartbeeld de dijk af richting de Bokkenstal, oftewel multifunctionele accommodatie ‘t Hart van Oijen). De complete route:  Bernhardweg,  Pastoor Feletstraat, Smits van Oijenweg, Oijense Bovendijk, linksaf naar Bernhardweg, Kloosterstraat, Dirk van Meerhemgaarde , Zr. Mechelinastraat.  In de Bernhardweg eindigt de optocht weer. 

Inschrijven voor de optocht is alleen mogelijk op donderdagavond 30 januari, van 19.00 tot 21.30 uur in ’t Hart van Oijen.