Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

OM gebruikt zaak van dealers in Oss om statement te maken: ‘Dealen zorgt altijd voor enorme problemen’

OSS - Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant waarschuwt in een paar berichten op Twitter voor ‘het enorme risico dat het dealen van drugs met zich meebrengt’.

,,Het dealen van drugs lijkt misschien aantrekkelijk, maar zorgt vroeg of laat altijd voor enorme problemen", aldus het OM. Het Openbaar Ministerie ondersteunt dat statement met een voorbeeld uit Oss. Drie verdachten stonden maandag terecht omdat ze een lange periode harddrugs hebben gedeald in Oss en omgeving. De zaak zou eind 2019 na een tip aan het rollen zijn gekomen.

In verschillende woningen werd volgens het OM cocaïne, heroïne en XTC gevonden. Ook werd er een flinke hoeveelheid contant geld en dure merkkleding aangetroffen en in beslag genomen. Drie mannen van 21 jaar werden opgepakt.

Versace-shirts en Louboutins

Volgens het OM lijkt er een crimineel samenwerkingsverband tussen de verdachten te zijn. De mannen zouden een 'aanzienlijk deel van de handelsmarkt’ in handen hebben. ,,De mannen genoten geen tot nauwelijks legaal inkomsten, maar leefden volgens de officier van justitie als vorsten in Versace-shirts en Louboutin-schoenen ter waarde van honderden euro’s per stuk.” 

Dat beeld zou inmiddels honderdtachtig graden zijn gedraaid. ,,Alles wat ze met hun handel verdienden, is afgepakt. De drie zitten al maanden in een cel van ongeveer 10 m2. En dure merkkleding? Nergens te bekennen", aldus het OM.

De officier eiste maandag celstraffen tot 20 maanden.