Zes jonge muzikanten van fanfare WIK, die zich Ut Pomp Smoesje noemen, brengen een aubade aan de bewoners en verzorgers van zorgcentrum De Heegt in Geffen.
Volledig scherm
Zes jonge muzikanten van fanfare WIK, die zich Ut Pomp Smoesje noemen, brengen een aubade aan de bewoners en verzorgers van zorgcentrum De Heegt in Geffen. © Peter van Erp

Ook Geffen opent steunpunt om eenzame ouderen in coronacrisis te helpen

GEFFEN - In Geffen is een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die dankzij de coronacrisis wat extra hulp kunnen gebruiken. Wie in het dorp behoefte heeft aan een boodschap of een luisterend oor kan vanaf nu bellen met 06-10609384. 

Het nummer is een initiatief van Geffen Zorgt. Dat is een club die zich sinds enkele jaren inzet om mensen langer vitaal in Geffen te laten wonen. Ook het telefoonnummer past in die doelstelling. 

Initiatiefnemer Theo Willemse hoopt dat vooral eenzame ouderen gebruik maken van de dienst. Er wordt dan iemand gezocht die bijvoorbeeld boodschappen komt brengen, praktische vragen beantwoordt of gewoon even wil kletsen. 

‘Kom d'r in’

Vrijwilligers zijn er in het dorp waarschijnlijk meer dan genoeg. In het kader van ‘Kom d'r in', een soort huiskamer van het dorp in De Koppellinck, kan Geffen Zorgt bogen op een grote groep fanatieke Geffenaren. 

Eerder staken vergelijkbare initiatieven al de kop op in plaatsen als Oss, Veghel en Uden. Daar worden de acties veelal via sociale media gecoördineerd. Maar omdat niet alle ouderen even actief zijn online, kiest Geffen dus voor een telefoonnummer. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.