Warming-up voor de tweede Oss City Run.
Volledig scherm
Warming-up voor de tweede Oss City Run. © Saraï van Well/BD

Oss City Run wil derde editie inhalen op 6 september

OSS - De derde editie van de Oss City Run vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats op zondag 6 september. Het evenement kan op de oorspronkelijke datum van 5 april uiteraard niet doorgaan vanwege de coronacrisis.  

Ook de gemeente is in principe akkoord met de nieuwe wedstrijddag. Maar op dit moment zijn er tientallen feesten en evenementen die noodgedwongen moeten verplaatsen. Daarom houdt de organisatie van de City Run nog een kleine slag om de arm. De gemeente hakt pas later een knoop door over de nieuwe evenementenkalender. 

,,Op 6 september is ook de Tilburg Ten Miles en Effe noar Geffe", weet organisator Marel Brands. ,,Maar de perfecte datum bestaat op dit moment niet. We denken dat we weinig overlap hebben met die andere evenementen.”

300 inschrijvingen

Tijdens de derde editie van de City Run lopen deelnemers door tien gebouwen in het centrum van Oss. Onder meer de Grote Kerk, bioscoop en het gemeentehuis. Tot nu toe schreven zo'n 300 mensen zich in. Brands verwacht zeker het dubbele aantal deelnemers aan de start. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.