Volledig scherm
PREMIUM
Het plaatsen van obstakels die het gemeentehuis in Oss beschermen tegen evt. aanslagen. © Van Assendelft Fotografie

Oss graaft gracht rond gemeentehuis: werk om aanslag te voorkomen is begonnen

OSS - Het Osse gemeentehuis heeft sinds maandag een heuse slotgracht. Die wordt niet gevuld met water en vissen, maar met beton en stalen pinnen. Bedoeld om een aanslag met een auto in de toekomst te voorkomen. ,,De wereld is de afgelopen tien jaar nu eenmaal ontzettend veranderd.”

De komende vijf weken lopen de werklui bij het stadhuis af en aan. Behalve met het graven van de gracht zijn ze ook druk met het plaatsen van betonnen bloempotten rondom het hele gebouw. Al die tijd blijft het gemeentehuis gewoon geopend. De operatie kost ongeveer 200.000 euro.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!