De Ruwaard is een populaire wijk voor uitzendbureaus en vastgoedbeleggers die brood zien in de huisvesting van arbeidsmigranten. Bij een inventarisatie van de gemeente Oss komen de Wagenaarstraat, Verdistraat, Da Costastraat (foto), Dassenburcht en Staringstraat in beeld als concentratieplekken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ruwaard is een populaire wijk voor uitzendbureaus en vastgoedbeleggers die brood zien in de huisvesting van arbeidsmigranten. Bij een inventarisatie van de gemeente Oss komen de Wagenaarstraat, Verdistraat, Da Costastraat (foto), Dassenburcht en Staringstraat in beeld als concentratieplekken. © Van Assendelft Fotografie

Oss in actie tegen overlast én uitbuiting arbeidsmigranten in Ruwaard

OSS - Oss gaat meer doen om overlast en uitbuiting van arbeidsmigranten tegen te gaan. Met name in de Ruwaard speelt dit probleem. Deze week werd bij controle op drie adressen vastgesteld dat sprake was van overbewoning. 

  1. Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’
    PREMIUM
    Straatnaam verdiend

    Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’

    BERGHEM - Toenmalig kapelaan Jeroen Beekman verwijderde in 2013 het pastelportret van wijlen pastoor Antoon van Genugten uit de kerk van Berghem en hing het ergens anders op. Dat leidde tot boze reacties. ,,Ik zie dit als een verkapte beeldenstorm”, reageerde kunstenares Ger van Iperen die het portret maakte als eerbetoon aan de in het dorp bewierookte Van Genugten.