Op de website wonenaandecorellistraat.nl wordt het bouwplan op de plek van de voormalige laboratoriumschool al twee jaar aangeprezen.
Volledig scherm
Op de website wonenaandecorellistraat.nl wordt het bouwplan op de plek van de voormalige laboratoriumschool al twee jaar aangeprezen. © Reales

Oss zet in besloten beraad eerste stap naar ombouw oude laboratoriumschool

OSS - De gemeenteraad van Oss heeft donderdagavond achter gesloten deuren een voorbereidingsbesluit genomen voor de oude laboratoriumschool in de Ruwaard. De school wordt verbouwd tot appartementencomplex met twee extra woonblokken ernaast. Zo worden in één klap 70 tot 80 woningen toegevoegd.  

Met het voorbereidingsbesluit voor de Corellistraat 10 zet de gemeente een eerste stap naar het bestemmingsplan dat de woningbouwplannen mogelijk maakt. Projectontwikkelaar Reales werkt daar al anderhalf jaar  naartoe. Met een voorbereidingsbesluit voorkomt de gemeente ongewenste speculatie door derden. Waarom dat in dit geval nodig was is niet duidelijk. Het besluit is vrijdag 21 februari gepubliceerd in de Staatscourant en daarmee onmiddellijk van kracht. Er is geen mogelijkheid tot bezwaar. 

De gemeente Oss is behalve met de laboratoriumschool bezig met een totale herontwikkeling van het aanpalende bedrijventerrein. Het door de woonwijk Ruwaard ingekapselde terrein aan de Euterpelaan zou op termijn de bestemming wonen moeten krijgen. Dat kan pas als het grootste bedrijf, Dalco Food, verhuist naar elders. Reales wil ook deze locatie herontwikkelen. Dalco heeft al een kavel gereserveerd op Vorstengrafdonk.