Sjo-Wah Lain geeft alle chocoladeproducten die hij voor Pasen heeft ingeslagen aan zorgmedewerkers. Wilma de Jong (links) neemt het in ontvangst.
Volledig scherm
Sjo-Wah Lain geeft alle chocoladeproducten die hij voor Pasen heeft ingeslagen aan zorgmedewerkers. Wilma de Jong (links) neemt het in ontvangst. © Van Assendelft Fotografie

Osse lunchroom schenkt kilo's paashazen aan BrabantZorg: ‘Zij werken nu keihard’

OSS - Wat doe je als kilo's paaseitjes en chocoladehazen hebt, maar je winkel vanwege corona noodgedwongen dicht is? Precies, dan deel je alles uit aan mensen die wel wat lekkers verdiend hebben. Het snoepgoed van Supervlaai in de Osse Ruwaard is daarom nu op weg naar medewerkers van BrabantZorg. 

Zoals zoveel ondernemers in de horeca werd ook Sjo-Wah Lain vorige maand hard getroffen door de coronamaatregelen. Omdat zijn lunchroom op slot moest, liep ook het aantal afhaalbestellingen hard terug. Vorige week besloot hij daarom zijn Supervlaai in winkelcentrum Ruwert maar op slot te draaien. 

Maar omdat de paasdagen voor de deur staan, had Lain al een karrenvracht chocolade ingekocht. ,,Daar moet je vaak maanden van tevoren voor intekenen bij de chocolatier", zegt hij. ,,Twee weken geleden is het dan ook gewoon bezorgd.”

Speciale doneeractie

Nu hij de zoetigheid niet kan verkopen in zijn eigen zaak, geeft hij het dus weg. De afgelopen periode konden mensen bij hem een haas of wat eieren reserveren voor een medewerker van BrabantZorg. Daarbij konden ze een kleine donatie doen om ook Supervlaai door de crisis te helpen. 

De actie blijkt een succes. Vrijdagmorgen leverde Lain daarom vele tientallen lekkernijen af op het hoofdkantoor van BrabantZorg. Vanuit daar worden ze doorgestuurd naar alle collega's voor wie wat gereserveerd is. ,,Bij ziekenhuis Bernhoven worden ze nu ongetwijfeld overspoeld met cadeaus en andere acties", zegt Lain. ,,Daarom heb ik voor wat anders gekozen. Ook bij BrabantZorg werken mensen nu keihard in de verzorging.”