Een Verlof Wet wapens en munitie, ook wel wapenvergunning genoemd, geeft een ontheffing op het verbod om vuurwapens voorhanden te hebben en wordt na zeer grondige controles afgegeven door de korpschef.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Verlof Wet wapens en munitie, ook wel wapenvergunning genoemd, geeft een ontheffing op het verbod om vuurwapens voorhanden te hebben en wordt na zeer grondige controles afgegeven door de korpschef. © Rob Engelaar

Ossenaar naar rechter tegen geweigerd vuurwapenverlof

DEN HAAG/OSS - De Raad van State beslist binnen zes weken of minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid terecht vindt dat een inwoner van Oss geen vuurwapenverlof mag krijgen.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.