Volledig scherm
PREMIUM
Het vorig jaar geopende Gezondheidscentrum Heesch biedt huisartsen meer werkruimte.. © Maarten van den Hurk / BD

Ossenaren zoeken heil bij dokters in Heesch

HEESCH/OSS - Tientallen Ossenaren wijken bij hun zoektocht naar een huisarts uit naar Heesch. De vernieuwde praktijken daar zitten nog níet vol. De Heesche dokters nemen echter niet zomaar iedereen aan. ‘We willen niet meewerken aan een schijnoplossing voor Oss'.

Hoe groot kan een verschil zijn? Wie in Oss gaat wonen en daar een vaste huisarts wil, kan slechts bij één praktijk terecht en dan alleen als hij in het juiste postcodegebied woont. In buurdorp Heesch heeft diezelfde patiënt het voor het uitzoeken. Vier praktijken schrijven graag nog nieuwe mensen in.

  1. Honderdjarige Jet Wolters wás de krant
    PREMIUM
    Stille getuigen

    Honderdja­ri­ge Jet Wolters wás de krant

    Honderd jaar geleden werd ze geboren. Honderd jaar geleden ook kwam ze voor het eerst in de krant. In de Stad Oss stond ze bij de geboorteberichten van de burgerlijke stand: Henriëtta Maria Wolters, dochter van Theodorus A. Wolters en Petronella M. Smits. In februari 1920 was dat, nog onwetend van de rol die voor haar was weggelegd in de Osse dag- en weekbladpers. Vorige week is ze honderd jaar geworden en daarom vandaag opnieuw in de krant.