Volledig scherm
De foto's van Niels die de familie deelt op Facebook. © Nanda Janssen

Politie heeft 16-jarige verdachte in het vizier voor geruchtmakende zware mishandeling in Schaijk

SCHAIJK - De politie heeft een 16-jarige Schaijkenaar als verdachte van een zware mishandeling eind december in Schaijk in het vizier. Bij de mishandeling werd Zeelander Niels Janssen (29) dusdanig toegetakeld dat hij een schedelbasisfractuur en gebroken oogkassen en kaak én een verbrijzelde neus opliep.

Niels werd in de nacht van zondag 29 op maandag 30 december mishandeld bij festival Duifhelse Plak in Schaijk. Hij zou een ruzie op de parkeerplaats hebben willen sussen. Het slachtoffer werd met inwendige bloedingen overgebracht naar Tilburg. Herstel zal maanden in beslag nemen, voorspelden familie en vrienden eerder.

Geruchten

Lange tijd ontbrak van de daders ieder spoor, al gingen er wel veel geruchten rond over wie achter de zware mishandeling zou zitten. De politie meldt nu dat er een verdachte gehoord is. ,,Al eerder is deze verdachte voor dit incident gehoord, maar door gebrek aan bewijs hebben we deze persoon toen moeten vrijlaten", laat de politie weten.

Aandacht op social media

De politie bleef doorgaan in het onderzoek. Met resultaat. ,,Het onderzoek gaf voldoende aanleiding om deze persoon als verdachte aan te merken. Het betreft hier een 16-jarige inwoner van Schaijk", zegt de politie. Mede door aandacht op social media heeft de politie bruikbare tips gekregen.

‘Afwachten of hij de oude wordt’

De verdachte is na zijn verhoor terug naar huis gestuurd. ,,Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor zijn daden", aldus de politie. Ook de situatie van Niels wordt door de politie aangestipt. ,,Hij ondervindt nog steeds hinder van datgene wat hem is aangedaan, zowel fysiek als mentaal. Het is afwachten of het slachtoffer weer helemaal de oude wordt.”

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.