Poolse brandstichter stak bestelbus in Oss aan met molotovcocktail

OSS - De Poolse brandstichter heeft de bestelbus op het Raadhuishof aangestoken met een molotovcocktail. Dat meldt de politie maandagavond. Volgens de politie had hij de brandende fles in de bus gegooid, waarna het voertuig volledig uitbrandde. 

Volledig scherm
Autobrand Oss aangestoken door molotovcocktail © Politie Oss

Aan het Raadhuishof ging maandagochtend even voor 08.00 uur een bestelbus in vlammen op. De politie pakte in de omgeving een 26-jarige verdachte op. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte is te voet overgebracht naar het nabijgelegen politiebureau. 

De man had zelf op sociale media een filmpje van de brandstichting geplaatst. Daarnaast kwam zijn vermoedelijke betrokkenheid naar voren uit verklaringen van getuigen. De politie meldt na een kort onderzoek dat hij de bus aanstak met een molotovcocktail, die hij in de bus had gegooid. De politie vond hem daarna op de grond in een gebouw. 

Is dit de gezochte pyromaan?

In Oss zijn de afgelopen twee jaar tientallen voertuigen in vlammen opgegaan. In september vorig jaar is iemand opgepakt voor brandstichting bij een of meerdere auto’s, maar diegene is korte tijd later weer vrijgelaten. Vorig jaar maakte de politie een daderprofiel van de pyromaan bekend

De politie zegt ‘te begrijpen’ dat er gedacht wordt dat de man mogelijk betrokken is bij eerdere brandstichtingen. Maar de politie kan daar op dit moment nog weinig over zeggen. ,,Onze recherche is een nader onderzoek gestart en neemt deze vraag daar in mee.”

Volledig scherm
Bestelbus uitgebrand aan Raadhuislaan Oss © Foto Mallo / Gabor Heeres
  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.