Volledig scherm
PREMIUM
Rick Janssen uit Oss (rechts) is in minder dan een jaar tijd vijftig kilo afgevallen. Links zijn broer Danny. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Rick (21) viel af, zoals zijn vader had gewild, maar nu zoekt hij geld voor huid-operatie

OSS - Na de dood van zijn vader kwam Rick (21) zoveel aan dat hij de 150 kilo aantikte. Zijn vader zei altijd dat hij fitter moest worden. Nu heeft Rick zijn vaders advies opgevolgd: hij viel 50 kilo af. Maar zijn buik lubbert en de operatie om die strak te trekken kost 6.000 euro.

Quote

Ik was onzeker, probeerde me te verbergen.

Rick Janssen, Viel 50 kilo af

,,De eerste twintig kilo vlogen eraf. Die was ik in twee maanden kwijt. Daarna werd het lastiger, en de laatste tien kilo, man, dat was écht zwaar.” Eind april 2019, een maand na het overlijden van zijn vader, besloot Rick Janssen dat het roer om moest. Radicaal. ,,Ik heb nooit lekker in mijn vel gezeten. Als je vijftig kilo overgewicht hebt, dan ben je niet blij met jezelf. Ik was onzeker, probeerde me te verbergen.”

,,Mijn broer had me al wel eens meegenomen naar de sportschool, maar dat was het toch ook niet. Tot die dag in april vorig jaar, toen ik besloot dat ik me niet de rest van mijn leven zo wilde voelen. Ik heb mijn broer een appje gestuurd dat ik naar de sportschool wilde, en toen zijn we begonnen.”

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.