Volledig scherm
PREMIUM
Deze camera (rechtsvoor op de foto) flitste afgelopen jaar niet één chauffeur die door rood reed. © BD / Peter van Huijkelom

Roodrijders gaan al een jaar vrijuit op Osse kruising: flitspaal werkt eind februari weer

OSS - Eén van de flitspalen op het kruispunt bij snackbar Frans van der Schoot in Oss had een wel érg rustig 2019. Als gevolg van werkzaamheden aan het wegdek heeft de camera geen enkele keer geflitst voor door rood rijden. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het ministerie. Daarmee loopt de staatskas al snel een ton mis. 

De twee palen bij de kruising van de Kromstraat en de Dr. Saal van Zwanenbergsingel zijn de enige vaste flitsers van de stad. Samen zijn ze doorgaans goed voor wel een half miljoen euro aan boetes. Ondanks de kleine afstand tussen de palen, verschilt het aantal bekeuringen enorm. Verkeer vanuit noordelijke richting, dat dus op het punt staat het spoor over te steken, rijdt wel drie keer vaker door rood dan verkeer uit het zuiden. Meest logische verklaring is dat verkeer uit het zuiden juist door de spoorbomen heel gedoseerd voorbij de flitser rijdt. Terwijl verkeer uit het noorden geneigd is nog snel even gas te geven als de bomen eindelijk open zijn.

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.