Volledig scherm
Wijkcentrum Schadewijk in Oss is begonnen met 'Samen Eten': voor iedereen die het gezellig vindt om aan te schuiven. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Samen eten wat de pot schaft in de Schadewijk

OSS - Gezellig samen eten ‘wat de pot schaft’, in plaats van alleen aan de keukentafel. Dat is de insteek van Eten Doet Ontmoeten in Wijkcentrum Schadewijk in Oss. Donderdagmiddag konden buurtbewoners voor het eerst aanschuiven voor een warme maaltijd. Met meteen al twintig deelnemers toont voorzitter Rob van Erp van het wijkcentrum zich aangenaam verrast. 

,,Het valt in de regel niet mee om deze doelgroep over de drempel te trekken. Dus we waren al blij geweest met minder dan de helft. Er is kennelijk een behoefte", aldus Van Erp. Hij voorziet dat uit de wekelijkse ontmoetingen nieuwe initiatieven ontstaan die mensen uit hun isolement halen. ,,We hebben dit een beetje afgekeken in Uden, waar ze al een jaar of vijf geleden zijn begonnen met een eetpunt in wijkcentrum Muzerijk. Daar zijn later door de deelnemers wandel-, fiets- en kaartgroepjes gevormd.”  

Tomatensoep, cordon bleu, sperziebonen en aardappelgratin

Op het menu stonden deze donderdag tomatensoep, cordon bleu, sperziebonen en een aardappelgratin. De maaltijd wordt gekookt door Wat de Pot Schaft uit Maren-Kessel en uitgeserveerd door vrijwilligers van het wijkcentrum. Deelnemers betalen 7,50 euro. Wie dat moeilijk kan opbrengen, die kan zich wenden tot de gemeente. ,,Er is een potje met label ‘meedoen is belangrijk’. De naam zegt het al. Mensen die het financieel moeilijk hebben moeten toch mee kunnen  doen. En anderen hoeven dat niet te weten.” 

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.