Volledig scherm
PREMIUM
Piet Manders (midden) hier nog als lid van het Actiecomité voor Democratie in Landerd, dat inmiddels ter ziele is. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Schaijkenaar Piet Manders trekt van leer tegen gemeentefusie: ‘We worden gewoon bedrogen’

SCHAIJK - Schaijkenaar Piet Manders trekt nog een keer flink van leer tegen de fusie van Landerd met Uden. Hij houdt een protestbijeenkomst voor geïnteresseerden op donderdag 23 januari in gemeenschapshuis de Phoenix. ,,Daar ga ik de waarheid vertellen.”

Het zit Manders danig dwars dat inwoners in zijn ogen niet de kans hebben gekregen zich uit te spreken over een richting: Oss of Uden. De gemeenteraden van Uden en Landerd willen fuseren en gaan dat in maart adviseren aan de Tweede Kamer.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.