Volledig scherm
PREMIUM
De kamer bij de entree van Museum Jan Cunen wordt ingericht. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Sinterklaas slaapt in de mooiste kamer van Oss: ‘Het is een gigantische kijkdoos’

OSS - De sint komt in Oss letterlijk in een gespreid bedje. De goedheiligman krijgt namelijk een eigen slaapkamer in één van de mooiste ruimtes van museum Jan Cunen: de burgemeesterszaal. Vanaf zaterdag mogen kinderen een bezoek brengen.

Cadeautjes, strooigoed en natuurlijk een hele verzameling tekeningen. Sinterklaas zal zich ongetwijfeld thuis voelen in de royale kamer aan de voorzijde van het museum. De witte haren op een borstel in het bed doen zelfs vermoeden dat de Sint al een nachtje is wezen proefslapen.

 1. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.