Volledig scherm
Het tijdelijke dorpshuis in Overlangel in aanbouw. © Archieffoto Peter van Huijkelom

SP pleit voor referendum in Overlangel, Neerloon en Keent over nieuw dorpshuis

OSS/OVERLANGEL - Laat de gemeenschap van Neerloon, Overlangel en Keent (NOK) zelf aangeven waar de nieuwe accommodatie voor sport en ontmoeten moet komen. De SP pleit bij monde van raadslid Bas van der Voort voor een referendum onder de inwoners. 

Volgens Van der Voort  moet er nodig een knoop worden doorgehakt in het slepende proces rond een nieuw dorpshuis in Overlangel. Sinds het afbranden van de Petjesbar in de zomer van 2017 zijn verenigingen aangewezen op een tijdelijk paviljoen naast de kerk in Overlangel. De gemeenteraad van Oss heeft een half miljoen beschikbaar gesteld voor nieuwbouw. Deze zomer gaven tien verenigingen via een klankbordgroep aan dat deze op de plek van het paviljoen zou moeten verrijzen. 

Van der Voort heeft begrepen dat er nu toch onenigheid is ontstaan over de locatie. ‘Het gevolg is dat de verhoudingen tussen partijen en inwoners soms op de proef gesteld worden. De SP vindt het belangrijk dat alle inwoners uit NOK, zowel voor- als tegenstanders van diverse locaties, in de gelegenheid gesteld moeten worden om zonder last of ruggenspraak hun stem te laten horen', schrijft Van der Voort. 

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!