Steekincident in Megen: proefrit mondt uit in conflict, slachtoffer én verdachte gewond

update + videoMEGEN - Bij een steekincident in Megen zijn dinsdagmiddag twee gewonden gevallen. Naast het slachtoffer is ook de verdachte gewond geraakt, zo meldt de politie. 

Het incident vond plaats bij een autobedrijf op de Kapelstraat. Nadat een klant een proefrit had gemaakt in een auto ontstond er een conflict waarbij uiteindelijk werd gestoken. Het slachtoffer, de verkoper, werd daarbij meerdere keren geraakt in zijn lichaam en gezicht. Waardoor de ruzie ontstond, is onduidelijk.

De klant raakte bij de schermutseling zelf ook gewond. Hij verloor zijn pink bij het voorval, meldt de politie. De verdachte ging er na het incident lopend - en bebloed - vandoor in de richting van de Herstraat. Hij werd hij op de Onderweg in de boeien geslagen en daarna met een ziekenwagen afgevoerd. 

Hulpdiensten massaal uitgerukt

De hulpdiensten rukten massaal uit naar de Kapelstraat. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar deze ging er snel weer vandoor. De straat werd na het incident afgezet, politieauto's blokkeerden de weg. 

De recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht van het steekincident. Zodra de gezondheidstoestand van de verdachte het toelaat, zal hij worden verhoord. 

Hulpdiensten massaal naar Megen voor melding van steekpartij
Volledig scherm
Hulpdiensten massaal naar Megen voor melding van steekpartij © Gabor Heeres / Marcofotografie
Verdachte geboeid in ambulance meegenomen
Volledig scherm
Verdachte geboeid in ambulance meegenomen © Gabor Heeres / Marcofotografie
Hulpdiensten massaal naar Megen voor melding van steekpartij
Volledig scherm
Hulpdiensten massaal naar Megen voor melding van steekpartij © Gabor Heeres / Marcofotografie
Leden van het arrestatieteam van de politie waren ook aanwezig in Megen
Volledig scherm
Leden van het arrestatieteam van de politie waren ook aanwezig in Megen © Gabor Heeres / Marcofotografie
 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.