De Heuvel in Oss met de plaats waar de terrassen kunnen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Heuvel in Oss met de plaats waar de terrassen kunnen komen. © Van Assendelft Fotografie

Terrassen in het park, bij de kerk en op Terwaenen: zo ziet het Osse centrum er na 1 juni uit

OSS - Het Osse centrum ziet er na 1 juni compleet anders uit. Met terrassen op iedere straathoek, tijdelijke eenrichtingswegen en de terugkeer van het fietsverbod. Ook in de buitenwijken en dorpen duiken overal terrassen op. 

Meer dan 55 horecaondernemers klopten de afgelopen weken bij de gemeente aan voor een tijdelijke uitbreiding van hun terras. Dat is nodig om al hun tafels op te kunnen stellen op anderhalve meter afstand. Binnen mogen alle zaken vanaf Tweede Pinksterdag dertig bezoekers tegelijk ontvangen.

  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.