Volledig scherm
PREMIUM
De maskers gaan af en het is tijd om moed te tonen. © Joop van Rossem

Theaterproductie Stigmaniet vijlt scherpe randjes van vooroordelen Verdihuis in Oss af

OSS - Maandagavond vond, door technische problemen een half uur later dan gepland, in het Osse theater De Lievekamp de première plaats van theaterstuk Stigmaniet. Het stuk werd op de bühne gebracht door (ex-)cliënten en medewerkers van het Osse Verdihuis. 

Doel van het theaterstuk was helder: proberen de vooroordelen met betrekking tot de tijdelijke opvang weg te nemen. Nog heel vaak leeft bij het grote publiek het idee dat alleen drugsverslaafden, werklozen, fietsendieven, zwervers en alcoholisten gebruik maken van de diensten van het Verdihuis. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.