Volledig scherm
PREMIUM
De V&D draagt in Oss nog echt de naam V&D. © Roy van der Lee/BD

Treurig van treurtrips: Oss is práchtig

ColumnWauw. ‘Oss is niet zo lelijk als je op voorhand zou verwachten’. Met dit randstedelijke compliment kunnen we het weer doen. Wat die schrijver van het boekje met treurtrips niet weet, is dat Oss prachtig is door de mensen die er wonen. 

Was ie maar gaan kijken bij de ruilmiddag van de historische Jumbo-plaatjes. Die mensen snappen het wél, dat Oss geweldig is. Dat zijn de mensen die in een paar uur tijd duizend euro ophoesten om Rick te helpen te betalen voor een buikwandcorrectie. Die weten dat als de pastoor klaagt dat er niet getrouwd wordt in de Grote Kerk, er dan in een mum van tijd 120 bruidsparen voor de deur staan. Okay, dat laatste was een onderdeel van de Osse Kwis, maar ook dát is Oss.

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.
  2. Carnavalsclubs in Haren laten zich niet van de wijs brengen tijdens optocht

    Carnavals­clubs in Haren laten zich niet van de wijs brengen tijdens optocht

    HAREN - De eerste carnavalsoptocht 2020 vindt ook dit jaar plaats in het dorp Haren, tijdens carnaval beter bekend als Knorrenland of het Knorrepottenrijk. De groepen en individuen hebben al een heleboel wind gehad in de altijd winderige Lange Lietingstraat. Zo staan de vlaggen van de wagen van Nie Te Houwe (NTH) behoorlijk strak. De vrouwelijke leden van deze grote carnavalsclub laten zich niet van de wijs brengen door de felle windvlagen. Ze dansten er lustig op los.