Een van de aanslagen waar de drie van verdacht worden is het naar binnen werpen van een brandbom bij een huis aan de Aengelbertlaan in Oss in september 2018. Twee honden stierven in het vuur.
Volledig scherm
Een van de aanslagen waar de drie van verdacht worden is het naar binnen werpen van een brandbom bij een huis aan de Aengelbertlaan in Oss in september 2018. Twee honden stierven in het vuur. © Gabor Heeres / Marcofotografie

Trio brandstichters en granaatwerpers Oss wacht twee jaar in cel op rechtszaak

DEN BOSCH - De drie mannen die volgens justitie in 2018 een spoor van aanslagen met brandbommen en mortiergranaten trokken in met name Oss mogen zich daarvoor eind oktober en begin november verantwoorden. De drie zitten op dat moment ruim twee jaar in voorarrest. 

  1. Achtergelaten Albert Heijn-tas cruciaal bij veroordeling Rick H. voor poging doodslag in Heeswijk-Dinther
    PREMIUM

    Achtergela­ten Albert Heijn-tas cruciaal bij veroorde­ling Rick H. voor poging doodslag in Hees­wijk-Din­ther

    DEN BOSCH/OSS - Dna-materiaal op de hengsels van een achtergelaten Albert Heijn-tas, de dop van een jerrycan én een door de dader verloren schoen. Hoewel de 21-jarige Ossenaar Rick H. poging tot doodslag en een poging tot brandstichting in Heeswijk-Dinther ontkende, werd hij vanwege dit bewijs dinsdagmiddag tot een celstraf van drieënhalf jaar veroordeeld, anderhalf jaar minder dan de eis van het Openbaar Ministerie.