Volledig scherm
PREMIUM
© DG

Vervuilde grond in Schaijk levert Landerd fors verlies op

SCHAIJK - Landerd bijt in het stof bij de aankoop van een varkenshouderij in Schaijk. Het terrein blijkt vervuild en moet worden opgeruimd. Dat kost 430.000 euro.

Hekken markeren het terrein waar eerst de stallen stonden van varkensboer Henst aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. Eric Jacobs van de omgevingsdienst ODZOB spreekt van plaatselijk ‘sterk verontreinigde grond’. ,,Het gaat om 1200 vierkante meter, bijna 900 kuub. Er zit te veel milligram asbest per kilo in, zo blijkt uit verkennend onderzoek”, zegt hij. De grond wordt vanaf 22 augustus afgegraven en afgevoerd naar een reinigingsbedrijf. Dat zijn bijna veertig volle vrachtwagens.

  1. Macharen organiseert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

    Macharen organi­seert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

    MACHAREN - ,,Een dorpsfeest met kermisthema. ” Zo betitelt Theo Breuring, als een van de aanjagers van de Macharense kermis 2.0, de festiviteiten dit weekeinde in de Polderstraat. ,,Nu de gemeente haar handen van onze dorpskermis heeft afgetrokken, zijn we met een eigen werkgroep aan de slag gegaan. Deze tweedaagse is daarvan het resultaat. Overigens wel met subsidie van gemeente en dorpsraad. De belangstelling is enorm.”