Volledig scherm
Alcoholcontroles in Ravenstein en Loosbroek © Instagram/Politie Oss

Vier mensen moeten rijbewijs inleveren bij alcoholcontroles in Ravenstein en Loosbroek

RAVENSTEIN/LOOSBROEK - Vier mensen konden zaterdagnacht hun rijbewijs inleveren na alcoholcontroles in Ravenstein en Loosbroek. Dat meldt de politie dinsdag.

De controle werd gehouden onderaan de afslag van de A50 bij Ravenstein en in Loosbroek op de Heikantsedijk/Nistelrodesedijk, Kaathoven en de Dintherseweg/Maxend.

Vijftien bestuurders bleken onder invloed van alcohol of drugs te rijden. Vier rijbewijzen zijn ingenomen en een bestuurder reed zelfs al met een ingevorderd rijbewijs. 

Naast een boete en rijontzegging kunnen de betrapte bestuurders ook rekenen op een zogenoemde Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer van het CBR.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.