Volledig scherm
PREMIUM
Vijf generaties van hetzelfde geslacht. Joke Kuijpers (93) met haar achter- achterkleinkind Noé op schoot. © Van Assendelft Fotografie

Vijf generaties van hetzelfde geslacht met sterke familieband in Herpen

HERPEN - Vijf generaties in hetzelfde dorp, en dan ook nog van hetzelfde geslacht. Het is toch wel een bijzonder verschijnsel in Herpen.

Vier generaties komt nog wel vrij regelmatig voor, maar vijf generaties is al een stuk zeldzamer. En als het dan ook nog eens telgen van hetzelfde geslacht betreft, is dat nogal bijzonder. En als die vijf generaties dan ook nog eens allemaal in hetzelfde dorp wonen, mag je wel spreken over een bijna uniek verschijnsel.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!