Volledig scherm
PREMIUM
Een delegatie van D'n Ollinge Mik vorig jaar bij de BD/ED Dorpenkwis. © BD

Visserskerk-koor is wederom slimste bij Osse Kwis, verschillen in de top bijzonder klein

OSS - Voor het eerst in de zesjarig historie van de Osse Kwis is het een titelverdediger gelukt om de winst te prolongeren. Het verschil was weliswaar niet zo groot als vorig jaar, maar dat zorgde niet voor minder vreugde bij D'n Ollinge Mik. Achter die originele naam zit overigens het koor van de Visserskerk, Les Chanteurs de Saint Gérard.

Slechts één ander team slaagde er in het verleden in om twee keer te winnen, dat waren De Onnozelen, een club centrumondernemers. Zij deden dat echter met een tussenjaar zonder champagne, in 2015 en 2017. Dit jaar kwamen zij na een magere editie van 2018 (achtste) heel dicht bij een derde keer victorie. De Onnozelen kwamen slechts twee punten tekort. Het podium van de Osse Kwis werd gecompleteerd door een carnavalsvereniging; CV De Zatte Hennies steeg zes plekken naar nummer drie.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.