Volledig scherm
In de mfa De Snoeck vindt eerste editie plaats van het Lithse Muziekcafé , met optreden van De Muziekmaten

Vliegende start voor Liths Muziekcafé

LITH - Zondagmiddag was gemeenschapshuis De Snoeck voor het eerst gastheer van het Liths Muziekcafé. Vanaf het begin stond het flink vol met Lithenaren die elkaar een goed nieuwjaar kwamen wensen, maar ook kwamen voor de fijne klassieke popliedjes die De Muziekmaten ten gehoor brachten.

De organisatie was een nauwe samenwerking tussen Fanfare Lith en De Snoeck. Beiden zijn wel blij met de reuring die het nieuwe evenement brengt, vertelt Jos de Blank: ,,De Lithse Fanfare bestaat in 2021 honderd jaar en in de aanloop naar die mijlpaal komt dit muziekcafé als geroepen, voor ons bekendheid te geven aan dat feest en voor De Snoeck omdat er op zondag weinig te doen is. Het idee kwam van mijn broer Piet die op een avond een bandje zag repeteren en dacht: dat zou ook leuk zijn met publiek erbij. En je ziet dat zowel de bezoekers als de band er heerlijk ongedwongen bijzitten. Dat er zoveel volk op af zou komen, konden we als organisatie alleen maar dromen. Je weet nooit hoe zo'n activiteit landt, het moet groeien. Maar als we elke tweede zondag van de maand dit aantal mensen over de vloer krijgen, ben ik dik tevreden.” 

Terugkijken

De mensen die het muziekcafé hebben gemist, kunnen over een week terugkijken via YouTube en op de website lithsmuziekcafe.nl. Voor de tweede editie van 8 februari is nog niet bekend wie er dan zal optreden. 'We hebben een verlanglijstje met allemaal lokale artiesten die we graag zouden uitnodigen. In eerste instantie uit de voormalige gemeente Lith, maar zijn er geschikte bands uit het grotere geheel van de gemeente Oss, dan zijn die ook van harte welkom'.