Volledig scherm
Hertogin Josje en Prinses Debby van het Kelerijk in Reek. © Kelerijk

Vrouwen aan de macht in Kelerijk Reek

REEK - Vrouwen aan het roer in Reek. Voor het eerst heeft het Kelerijk in Reek een prinses carnaval én een hertogin. Prinses Debby Broekman-Kouwenberg en hertogin Josje Veld-Hendrik zwaaien dit seizoen de scepter over het Reekse carnaval. 

Tijdens het prinsenbal, dat zaterdag in gemeenschapshuis‘het Wapen van Reek’ werd gehouden, weden de nieuwe hoogheden voor het komende carnavalsseizoen in het Kelerijk gepresenteerd. Voordat de nieuwe hoogheden tevoorschijn kwamen werd eerst afscheid genomen van Prins Mark, Prinses Dianne, Grootvorst Tuut en Jonkvrouw Karin. Als dank voor zijn inzet mocht Prins Mark de hoogste onderscheiding van het Kelerijk de 3RRR ontvangen uit handen van de voorzitter.

Mooie verrassing

Tegen de klok van 23.00 uur ging de presentatie van start die uiteindelijk de nieuwe hoogheden van het Kelerijk op moest gaan leveren. Hoewel er vele namen de afgelopen weken de revue zijn gepasseerd was de presentatie van de eerste regerende Prinses voor het Kelerijk een mooie verrassing. “De vrouwen grijpen de macht …”, werd er door één van de aanwezigen spontaan uitgeroepen.

Jongst geborene

Debby Broekman-Kouwenberg (40) is de eerste regerende Prinses van het Kelerijk en binnen de gemeente Landerd. Zij schrijft Carnaval met hoofdletters. 40 jaar geleden was zij de jongst geborene tijdens carnaval en jarenlang was zij actief bij de dansgarde. Debby is werkzaam bij Hutten Catering in Veghel. Met haar man Mark en haar 3 kinderen, die actief zijn binnen het jeugdcarnaval, zal zij het komende carnavalsseizoen de scepter over het Kelerijk gaan zwaaien.

Prinses Debby wordt bijgestaan door Hertogin Josje Veld-Hendriks (40), die, samen met echtgenoot Jeroen en haar 2 kinderen woonachtig is in Zeeland, maar geboren en getogen in het Kelerijk, is evenals Prinses Debby werkzaam bij Hutten Catering in Veghel.

Samen op de planken

De dames zijn al van hun prille jeugd vriendinnen van elkaar die alles met elkaar delen, op het werk delen ze samen een kantoor en ook staan ze met regelmaat samen op de planken om één van hun glansrollen te spelen bij toneelvereniging Onderling Kunstgenot. Prinses Debby is ook actief als vrijwilligster bij voetbalvereniging Achilles en tijdens de jeugdvakantieweek van Kelekeet. 

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.