Het gesneuvelde bosperceel aan de Nistelrooise Baan in Schaijk. Om wildcrossers te weren is het onlangs tot verboden gebied verklaard.
Volledig scherm
Het gesneuvelde bosperceel aan de Nistelrooise Baan in Schaijk. Om wildcrossers te weren is het onlangs tot verboden gebied verklaard. © Maarten van de Rakt

VVD Landerd ergert zich aan misstanden aan Nistelrooise Baan

SCHAIJK - VVD Landerd kaart misstanden aan, die ze aantreft aan de de Nistelrooise Baan in Schaijk. Namelijk de illegale houtkap en parkeeroverlast bij de Landerd Campus, beter bekend als proefdiercentrum. De VVD dringt aan op een rappe aanpak en niet voor het eerst. 

In november schrokken buurtbewoners zich een hoedje toen een bos van 1,4 hectare illegaal werd gerooid. Het werk werd stilgelegd en de eigenaar zou de boel moeten herstellen. ,,Er is nog geen enkele actie waargenomen”, meldt de VVD in schriftelijke vragen. Ze heeft wethouder Hans Vereijken enkele malen aan zijn jasje getrokken maar zonder succes.

,,Het terrein is volledig vernield en daardoor ook makkelijk toegankelijk voor crossers, fietsers, wandelaars en dagjesmensen die gaan zwemmen in de plassen van Hofmans”, stelt de VVD. 

Hulpdiensten kunnen er niet door

Letterlijk in hetzelfde straatje past de klacht over parkeeroverlast. Dat probleem speelt al een paar jaar. ,,Met name op warme dagen wordt er dubbelzijdig geparkeerd. Het hoogste aantal was 62 auto’s. Hulpdiensten kunnen er absoluut niet door", aldus de VVD.

Ze wijst op het risico van bermbranden. De brandweer noemt volgens de VVD de situatie levensgevaarlijk. ,,Wij willen voorkomen dat er sprake kan zijn van aantoonbare grove nalatigheid als er daadwerkelijk iets zou gebeuren.” De VVD pleit voor een parkeerverbod. 

Voor 1 juni wil de VVD duidelijkheid van de wethouder. Die heeft nog niet gereageerd.