Met de sloop van het Hooghuis werd in 1925 het laatste stukje middeleeuws Oss afgebroken. Op deze plek stond de Graafse Poort, de oostelijke toegang tot de omwalde stad. De ronde gevel links is een restant van die poort.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de sloop van het Hooghuis werd in 1925 het laatste stukje middeleeuws Oss afgebroken. Op deze plek stond de Graafse Poort, de oostelijke toegang tot de omwalde stad. De ronde gevel links is een restant van die poort. © Stadsarchief Oss

Welke geheimen herbergt grond onder V&D-winkel? Archeologen staan te popelen om onderzoek te doen

WIE WAT WAAR WALKWARTIEROSS - Walstraat, Walplein, De Wal: het is duidelijk, op de plek waar het Walkwartier zal verrijzen lag ooit een stadswal. Een vrij eenvoudig middeleeuws verdedigingswerk dat de zuidkant van de stad moest beschermen tegen ongewenste indringers. Is daar anno 2021 nog iets van terug te vinden? Archeologen hopen op een daverende verrassing. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.