Volledig scherm
PREMIUM
stockbd Oss Mondriaan college hooghuis © Brabants Dagblad

Wiskundigen en scheikundigen welkom voor de klas in Oss en Veghel

OSS/VEGHEL - Afgestudeerden aan de universiteit staan binnenkort voor de klas in onder meer Oss, Veghel en Boxmeer. Diverse middelbare scholen hebben zich bij een project aangesloten om het lerarentekort in het onderwijs te bestrijden. Vooral wiskundigen, scheikundigen en neerlandici met een universiteitsdiploma zijn erg gewild.

Aan het project, genaamd Trainees in Onderwijs, doen in totaal vijf Brabantse middelbare scholen mee. Afgestudeerden van de universiteit worden binnen twee jaar leraar en krijgen vanaf dag één volledig betaald.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!