Politie-agenten bij de start van de Operatie Alfa, bij het woonwagenkampje aan de Osse Hoogheuvelstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie-agenten bij de start van de Operatie Alfa, bij het woonwagenkampje aan de Osse Hoogheuvelstraat. © ANP

Zeker drie keer ontsprong de ‘godfather van Oss’ de dans, vandaag probeert justitie het opnieuw

Live TwitterAl zeker drie keer wist Martien R. de dans te ontspringen, maar in de Bossche rechtbank zet het Openbaar Ministerie deze maandagmorgen aan voor een nieuwe poging om de leider van de beruchte Osse woonwagenfamilie voor langere tijd achter de tralies te krijgen. 

Het is de eerste keer sinds de start van de omvangrijke Operatie Alfa dat Martien R., zijn zoon Anton en zijn oudere broer Toon in de rechtszaal zullen verschijnen. Het gaat om een pro forma-zitting, waarbij justitie zal vertellen hoe het staat met het onderzoek. 

Zeker is dat het nog lang zal duren voordat het tot een inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zal komen. Het Openbaar Ministerie hoopt dat dat in december zou kunnen, maar zal beseffen dat dat nog geen lang geen uitgemaakte zeker is. Justitie is er veel aan gelegen om R. en zijn handlangers voor langere tijd uit de samenleving te halen. De familie wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de Brabantse onderwereld. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.