Stedenbouwkundige schets van Heesch West, inclusief de toevoerwegen naar de A59-knoopunten bij Nuland (links) en Heesch.
Volledig scherm
Stedenbouwkundige schets van Heesch West, inclusief de toevoerwegen naar de A59-knoopunten bij Nuland (links) en Heesch. © Heesch West

Zeker zestig mensen volgen nieuwe uitleg over Heesch West

HEESCH - De plannen voor bedrijventerrein Heesch West blijven publiek trekken. Zestig mensen hebben zich aangemeld voor de eerste van twee online informatiebijeenkomsten, dinsdagavond. 

 1. Melkfabriek Sint Isidorus in Ravenstein voor de hoogste bieder
  Stille Getuigen

  Melkfa­briek Sint Isidorus in Ravenstein voor de hoogste bieder

  RAVENSTEIN - De geschiedenis van de automobielfabriek Hogra in Ravenstein is samengevat in een boek. Over dit bijzondere bedrijf dat robuuste vrachtwagens assembleerde, was al wel veel bekend, maar wat is er mooier dan dat alles samengevat en geïllustreerd bijeen staat in een boek? De Ravensteinse vrachtwagenfabriek trok in 1954 in de oude gebouwen van de (stoom)zuivelfabriek St. Isidorus aan de Stationssingel. Een gedenkwaardige onderneming van de gezamenlijk boeren uit Ravenstein en omgeving.
 2. Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’
  PREMIUM
  Straatnaam verdiend

  Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’

  BERGHEM - Toenmalig kapelaan Jeroen Beekman verwijderde in 2013 het pastelportret van wijlen pastoor Antoon van Genugten uit de kerk van Berghem en hing het ergens anders op. Dat leidde tot boze reacties. ,,Ik zie dit als een verkapte beeldenstorm”, reageerde kunstenares Ger van Iperen die het portret maakte als eerbetoon aan de in het dorp bewierookte Van Genugten.