Volledig scherm
PREMIUM
Op het eerste album van Ziya Ertekin met eigen nummers is zangeres Anneke van Giersbergen te gast. © Titia Hahne

Ziya Ertekin ruilt alter-ego Blue Flamingo in voor zichzelf

Cultuur in de regioOSS/ROTTERDAM - Een onvoorwaardelijke liefde voor oude platen uit het pre-vinyl tijdperk bracht hem al drie compilatiealbums als Blue Flamingo. ‘Well-dressed zonnebrilman’ Ziya Ertekin staat in de muziekscene dan ook met name bekend als de dj met de 78-toerenplaten. 

Daarvoor speurde hij stad en landen af op zoek naar vergeten, soms volstrekt onbekende muziekschatten. Maar Ertekin (50), geboren en getogen in Oss maar woonachtig in Rotterdam, heeft nu een diepe duik gemaakt naar de roots van zijn bestaan als muzikant.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.