Theo- en Hannie Uitdewilligen voor de oude smidse van een eeuw oud in Megen.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo- en Hannie Uitdewilligen voor de oude smidse van een eeuw oud in Megen. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Zonder te kijken boden Theo en Hannie op deze oude smederij: ‘Mooier kun je niet wonen, toch?’

Huis en HaardMEGEN - Tja, wanneer doe je zo’n ‘blind’ bod op een huisje aan de Megense nonnengracht? Dan wil je dus dolgraag in die oude, tot woonhuis omgebouwde smidse wonen. Theo en Hannie Uijtdewilligen boden vanuit hun tent, op vakantie in Bretagne.

 1. ‘Overheden, zorg dat je je administratie op orde hebt’
  PREMIUM
  Afscheid rijksarchivaris Jan Sanders

  ‘Overheden, zorg dat je je administra­tie op orde hebt’

  Ooit begon hij aan de Bossche Waterstraat als stagiair bij het Rijksarchief in Noord-Brabant. En nu, veertig jaar later, staat Jan Sanders (66) aan de vooravond van zijn afscheid als rijksarchivaris bij het Brabants Historisch Informatie Centrum. Dat-ie tussentijds óók nog ‘bewaker’ van het provinciearchief en van waterschap- en gemeentearchieven werd, ach, dat kwam zomaar op zijn pad.
 2. Reuzenijs gestolen bij snackbar in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ’m terugbrengt!’

  Reuzenijs gestolen bij snackbar in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ’m terug­brengt!’

  ‘Wat een kansloze eikels wonen er in, of rond Geffen. Blijf met je poten van andermans spullen af! Als je een ijsje wil, kom dan gewoon naar binnen. Sukkels!’ Teksten waar geen woord Spaans bij zit. Ze werden vanochtend geplaatst op de Facebookpagina van Eethuys ’t Akkertje in Geffen. De levensgrote ijshoorn van het bedrijf - karakteriserend voor elke snackbar met een beetje statuur - is gestolen.