‘Op een driedubbele ramp als Fukushima kun je je niet voorbereiden’

PodcastYugiro Watanobe raakte bij de aardbeving en daaropvolgende tsunami bij Fukushima in 2011 zijn vader kwijt. Hij geloofde namelijk niet in het feit dat zijn dorp weggevaagd kon worden door een vloedgolf, dat was hem van oudsher verteld. Verslaggever Bob van Huet hoorde het verhaal van Watanobe en vertelt dat in de nieuwste aflevering van Achter het Verhaal.

20.000 doden, meer dan 2500 vermisten. Tienduizenden mensen moesten op stel en sprong hun huis verlaten. De drievoudige ramp bij Fukushima in 2011 was de ergste kernramp sinds Tsjernobyl. Inmiddels krabbelt de provincie ten noorden van Tokio weer op en om het succes te vieren, worden journalisten uitgenodigd om te zien hoe dat gaat.

In Achter het Verhaal praat presentator Kevin Goes deze keer met verslaggever Bob van Huet, die op die uitnodiging inging en in het jaar in aanloop naar de Olympische Spelen in Japan ging kijken in het zwaar getroffen gebied.

Iedere week is er een nieuwe aflevering van de podcast-serie Achter het Verhaal. Abonneren kan via Spotify of Apple podcast.

Volledig scherm
Japan november 2019Beeld bij verhaal Bob van Huet Fukushima voedsel kwaliteit.Yugiro Watanobe - viscooperatieFoto Roberto Maldeno © Roberto Maldeno