Volledig scherm

Wie is Pim Ras?

Even voorstellenPim Ras (52) is hoffotograaf voor het AD en de regionale kranten van de Persgroep. Hij woont in Hoofddorp met zijn vrouw Carla en hun twee zonen. Pim ging na de havo één jaar naar de School voor Fotografie in Den Haag en leerde het vak vervolgens vanaf zijn 17de in de praktijk aan de hand van sportfotograaf Cor Vos, voor wie hij vijf jaar werkte. Sinds 1994 is hij freelancefotograaf.

Pim is aanwezig bij alle grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en het WK voetbal. Verder valt het wel mee met de verre reizen; in de weekends fotografeert hij in de eredivisie. Hij werkt met drie camera’s (voor de liefhebbers: telelens 400mm 2.8, zoomlens 70-200mm en groothoeklens 24mm) en schat dat de krant inmiddels 10.000 foto’s van hem heeft gepubliceerd.

Pim viel in totaal 46 keer in de prijzen bij de Zilveren Camera en won ook tweemaal de internationale sportfotowedstrijd van het IOC. Zijn favoriete foto is de zweefkopbal van Robin van Persie op het WK in Brazilië: ,,Nog voordat-ie de bal raakte, begon ik al te drukken.’’ Hij heeft nog één grote droom: ,,De foto van de goal die Nederland wereldkampioen maakt!’’

  1. Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzichtig want dit is Kenia’
    Over ons

    Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzich­tig want dit is Kenia’

    Oud-topman Philips (69) verdwijnt tijdens ‘vechtscheiding’ in Kenia. Zo luidt de kop boven het artikel over de Nederlandse Tob Cohen dat op 2 augustus op deze site verschijnt. De verdwijningszaak, die een tragische climax zou krijgen en nog steeds niet is opgelost, houdt journalist Caspar Naber vrijwel dagelijks bezig en bracht hem zelfs naar Nairobi. Hoe pak je zo’n drama aan en wat doet het met je? Nabers zoektocht in zijn eigen woorden.