Ab Zagt over vrouwelijke regisseurs: ‘Ze hadden beter hun best moeten doen’

PodcastFilmredacteur Ab Zagt vindt het volledig terecht dat er geen vrouwen genomineerd waren voor de Oscar voor beste regisseur. Dat zegt hij in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. Daarin wordt teruggeblikt op de uitreiking van de Oscars. De Zuid-Koreaans film Parasite was de grote winnaar van de avond.

Er was dit jaar veel controverse rondom het ontbreken van vrouwen op de nominatielijst voor Beste Regisseur. Onterecht, aldus Zagt. Volgens de filmredacteur van deze krant was er simpelweg geen enkele film gemaakt door een vrouw goed genoeg voor een nominatie. 

Verder hebben Charlene Heezen en Kevin Goes van de podcast Bingewatchers het met Ab Zagt over Parasite en de speeches van Bong Joon-Ho, die door een tolk gehouden werden. Volgens Zagt is de Oscar voor Beste Film voor Parasite een mijlpaal en kan het ervoor zorgen dat in de toekomst het onderscheid tussen Engelstalige en anderstalige films kleiner wordt.

Luister Bingewatchers ook via Spotify of via Apple podcast.

Volledig scherm
Greta Gerwig (links) was een van de vrouwen die niet genomineerd werd voor een Oscar. Zij regisseerde Little Women. Haar man, Noah Baumbach (rechts), werd overigens ook niet genomineerd voor beste regisseur voor de film Marriage Story. Beide films maakten wel kans op een Oscar voor Beste Film. © WireImage,