'Beau kan beter geëngageerde programma's maken dan 'Race om de Ringen'!'

31 mei 2022

Veel nieuwe programma's, dus veel te bespreken voor het vaste panel dat weer eens op volle sterkte is. Natuurlijk wordt de nieuwste show van Beau behandeld. Met een magere kijkcijferstart van 588.000 kijkers is de 'Race om de Ringen' niet een instant succes. 'Beau kan beter geëngageerde programma's maken dan 'Race om de Ringen', zo luidt het advies van Angela de Jong.  Verder kunnen quiz-liefhebbers hun lol op: er zit in deze podcast een quiz over de overkill aan quizzen die momenteel het beeldscherm teisteren. Dit tot overmaat van ramp van mediajournalist Dennis Jansen, die ook nog eens verplicht en geheel tegen zijn zin in kandidaat moet zijn. (Spoiler: hij verliest én: er is een connection!) De finale van De Verraders komt aan bod, want wat deed Stefano Keizers in hemelsnaam in de slotaflevering? Er is een reactie van Steven Brunswijk, die sindsdien geen contact meer heeft met Keizers.  Ook aandacht voor de voorzichtige start van Omroep Zwart. Er wordt een klein audio-monumentje opgericht voor Willibrord Frequin. Marielle Tweebeeke krijgt een pluim voor haar interview met Zelenski en de presentator van de podcast Manuel Venderbos legt uit wat hij nou precies bij Talpa gaat doen.  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

Songfestival Special IV: 'S10 wordt in de finale gesandwicht door de topfavorieten'

Songfestival Special IV: 'S10 wordt in de finale gesandwicht door de topfavorieten'

Dit is de vierde aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Met een vooruitblik op de grote finale van aankomende zaterdag We blikken eerst terug op de tweede halve finale in Turijn. Hoe was de show? Wat viel ons op? Ook heeft Alexander van Eenennaam gesproken met commentatoren Jan Smit en Cornald Maas. Hoe beleven zij het festival in Italië, dat toch wel met enkele problemen te kampen heeft. Zo viel de commentaarverbinding kortstondig weg donderdag. Natuurlijk kijken we ook naar de finalisten uit de tweede halve finale. Polen en Zweden maakten indruk. San Marino deed dat ook met de act, alleen de rodeostier zien we niet terug in de finale, jammer! Ook is er een update over S10. Ze loopt nog steeds ontspannen door Turijn en maakt op de Nederlandse delegatie een enorme indruk. Ze pakte zelfs even het woord om iedereen toe te spreken. Niet eerder gezien bij andere inzendingen.  In de finale heeft ze een spannende startpositie. Ze zit ingeklemd tussen favorieten Italië, Spanje en Oekraïne. Maar juist tussen die uitgesproken acts, kan het ingetogen liedje van S10 wel eens extra gaan opvallen.  We voorspellen wie er gaat winnen en op welke positie S10 gaat eindigen. En wie gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen?  Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special IV. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Gebruik je liever je favoriete podcastapps via Spotify of Apple? Dat kan! Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.
13-05-2022 | 50 min
Songfestival Special III: ‘S10 is erg benaderbaar in Turijn en gaat zelfs picknicken in het park’

Songfestival Special III: ‘S10 is erg benaderbaar in Turijn en gaat zelfs picknicken in het park’

Dit is de derde aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Met een terugblik op de eerste halve finale waarin Stien den Hollander (S10) de finale bereikte! We blikken terug met tv-columniste Angela de Jong op de eerste show in Turijn van het Eurovisie Songfestival. Het valt op dat het muziekspektakel een stuk minder in beeld wordt gebracht dan vorig jaar in Rotterdam. Ook de presentatoren - en met name Laura Pausini - maken weinig indruk. ,,Dan ga je terugverlangen naar Chantal Janzen, Nikkie de Jager, Edsilia Rombley én ook Jan Smit.” Ook wordt er natuurlijk uitgebreid stilgestaan bij het optreden van S10. Ze ontroerde - met misschien zangtechnisch niet haar allerbeste optreden - door een gevoelige versie van De Diepte. Maar niet alleen het nummer, sprak tot de verbeelding. Angela is ook onder de indruk van de sterke persoonlijkheid van de pas 21-jarige zangeres. Het valt ook op hoe benaderbaar de Nederlandse inzending is. Een dag na haar optreden gaat ze alweer picknicken met de pers in een park in Turijn. Verslaggever Alexander van Eenennaam is daar natuurlijk bij en zal met S10 spreken. Daarnaast blikken we terug op de andere acts uit de eerste halve finale en gaan we in sneltreinvaart door de optredens in de tweede halve finale. Op welke landen moet je letten en waar kan je juist even wat hapjes en nieuw drinken gaan pakken? Zweden is in ieder geval topfavoriet voor die halve eindstrijd.  Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special II. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Gebruik je liever je favoriete podcastapps via Spotify of Apple? Dat kan! Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.
11-05-2022 | 43 min
Songfestival Special II: 'S10 heeft de stage manager gevraagd haar moed in te spreken'

Songfestival Special II: 'S10 heeft de stage manager gevraagd haar moed in te spreken'

Dit is de tweede aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Hoe bereidt Stien den Hollander (S10) zich voor op de eerste halve finale op het Songfestival? Songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam bevindt zich in Turijn en sprak met S10 op de turquoise loper bij de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival. Daar vertelde de zangeres hoe ze ontspant voor haar grote optreden. Zo luister ze onder meer naar een liedje van Nick Drake, spreekt ze zichzelf moed in en heeft ze de Nederlandse stage manager gevraagd dit ook te doen. Verder worden de bookmakers besproken en de uitslag van de poll bij de landelijke songfestivalfanclubs. Ook wordt de Big Five (Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk) behandeld. Zij staan al automatisch in de finale en op Duitsland na komen ze allemaal met een goede inzending. Daarnaast is er een blokje met copycats. Zo blijkt Litouwen wel erg fan te zijn van de Nederlandse zangeres Caro Emerald. En wordt uiteraard de line-up van de eerste halve finale besproken. Welk liedje moet je horen en wanneer kan je even een toiletpauze nemen? Inclusief een prognose van welke landen de finale halen. Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special II. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
09-05-2022 | 41 min
'Het zou fijn zijn als er nu eindelijk gerechtigheid komt voor de slachtoffers van The Voice'

'Het zou fijn zijn als er nu eindelijk gerechtigheid komt voor de slachtoffers van The Voice'

Seizoen 5 - Aflevering 16
Het vaste mediapanel zat ook deze week weer aan de buis gekluisterd. Onder andere voor de Verraders en Make Up Your Mind. Twee programma's die zich onderscheiden, maar toch geen grote kijkcijferhits meer zijn. De Verraders hebben juist het beste verraders-drietal uit de korte historie, maar voor Make up your mind is wel een verbeterpunt te noemen. Verder worden de grootste plannen rond Videoland besproken. Al wordt de podcast ook tot twee keer toe onderbroken. Een keer voor een verrassing met taart. Even later door een brandalarm. Goed moment om daarna het over het nieuwe programma Mediastorm te hebben. Uitgebreid wordt er stilgestaan bij die andere mediastorm rond Ali B en The Voice of Holland. Hoe zat het nou met die podcast? En nu er verdachten zijn aangemerkt, merkt Angela de Jong op: 'Het zou fijn zijn als er nu eindelijk gerechtigheid komt voor de slachtoffers van The Voice.' Ook het overlijden van Henny Vrienten wordt besproken in het radiohoekje. Zeker de manier hoe Rob Stenders het behandelde op Radio Veronica. Maar ook het gemis van Matthijs van Nieuwkerk op zo'n moment op de televisie. Ook wordt aan het einde van de podcast uiteraard weer het BZV-café geopend.  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
26-04-2022 | 52 min
‘Talpa is niet blij met wat Johan Derksen over Johnny de Mol riep!’

‘Talpa is niet blij met wat Johan Derksen over Johnny de Mol riep!’

Seizoen 5 - Aflevering 14
Het vaste Mediapanel heeft gekeken naar de Verraders. Er was ophef over de scene waarin de kandidaten een spel moesten spelen op de uitvaart van de eerste afvaller, inclusief rouwkaart met zwart-wit foto. Gaan de programmamakers hiermee te ver?   Mediaverslaggever Dennis Jansen sprak afvaller Giel de Winter. De presentator van StukTV vertelt over zijn quote (over Stefano Keizers en Ortál Vriend) die het programma niet haalde en de scene van zijn 'eigen uitvaart'. ,,RTL heeft netjes gevraagd of dat oké was. Ik vond het wel mooi. We leven in een tijd waarin niet veel meer kan en mag, maar complimenten aan de makers dat ze dit durfden."  En een discussie over het aanblijven van Johnny de Mol als talkshow-host bij HLF8. 'Hij zou alleen mogen blijven zitten omdat hij het zoontje van de baas is!' Angela de Jong was deze week te gast bij Vandaag Inside: 'Talpa is niet blij met wat Johan Derksen over Johnny de Mol riep.' Verder is het BZV-café weer geopend, passeert Make Up Your Mind de revue en is er in het radiohoekje aandacht voor de break van Marieke Elsinga bij Q Music. En het verplichte stoppen van 3FM DJ Sander Hoogendoorn.   Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
12-04-2022 | 39 min