PODCAST

AD Voetbal podcast

Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit. Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform.

AFLEVERINGEN

'Het wordt tijd een actieplan tegen supportersgeweld'

Seizoen 4 - Aflevering 210
Het voetbalseizoen 2021-2022 is ten einde. De meeste voetballers kunnen genieten van een vakantie. De internationals spelen nog in de Nations League. In de laatste AD Voetbalpodcast van dit seizoen bespreekt Etienne Verhoeff met Sjoerd Mossou wie de winnaars en verliezers zijn van het seizoen. Wie waren de beste ploegen en coaches van het seizoen? ,,Je kunt niet om Ajax heen, want dat is kampioen geworden. Maar daaromheen zitten nog ploegen als Feyenoord, Go Ahead Eagles, NEC en RKC die het geweldig hebben gedaan. Deel 386 van Het Sprookje van Waalwijk voltrok zich. Bij die jaarlijkse trainersverkiezing van het jaar roepen sommige mensen dat Oosting het bij RKC knapper heeft gedaan  dan Ten Hag bij Ajax. Maar dat is geen vergelijking. De druk en het moeten is bij Ajax veel groter.” Bij de topclubs lijkt er veel te gaan veranderen deze zomer. Feyenoord moet een aantal spelers verkopen om door te kunnen ontwikkelen. Ajax heeft een nieuwe trainer, nieuwe technische leiding en ook spelers die vertrekken. En in Eindhoven wordt ook aan spelers getrokken, onder wie Cody Gakpo. ,,PSV heeft wel een verhaal naar Gakpo en andere spelers om te blijven. Bij Ajax gaat er veel veranderen, dus dit is voor de Eindhovenaren misschien wel de kans om kampioen te worden. Bovendien komt er nog een WK aan waar die voetballers willen spelen. Gakpo speelt bij PSV in ieder geval elke week.” Ook het supportersgeweld dit seizoen komt aan bod in deze Voetbalpodcast. ,,Er moet nu wel iets gebeuren tegen supportersgeweld. Het is echt een probleem aan het worden. We hebben altijd gezegd dat je veilig naar het voetbal kan in Nederland. Maar er moet een actieplan komen en een strategie tegen dat geweld.”
30-05-2022 | 24 min

'Op de trainerscursus kan er wel iets terugkomen van ADO-Excelsior'

Seizoen 4 - Aflevering 209
Strafschoppen beslissen een krankzinnig duel in Den Haag. AZ gaat Europa in. De lessen van de Champions League finale voor Oranje. Het geheim van Ancelotti en Slot moet weer opnieuw gaan bouwen. Het komt voorbij in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het met Mikos Gouka en Maarten Wijffels. 'ADO Den Haag-Excelsior geloof je bijna niet als je het niet gezien hebt. Twaalf minuten voor tijd staat ADO nog met 3-0 voor', begint Gouka. ‘Maar ik wil het niet negatief aanvliegen, maar deze twee ploegen hebben allebei niets in de eredivisie te zoeken als je zoveel kansen en goals weggeeft. Er komt nog een zomer aan, waarin veel spelers beschikbaar komen. Dan moet er wel heel wat bij komen aan nieuwe spelers voor Excelsior. Het belangrijkste is dat ze Dallinga weten te behouden.’ Maarten Wijffels zat zaterdagavond in de chaos in Parijs. Al zat hij op tijd in het stadion voor de Champions League finale. ‘In het stadion was niets te merken van de chaos of paniek. We kregen op de perstribune wel de beelden van buiten te zien, maar je krijgt er in zo’n groot stadion weinig van mee. Na afloop was ik wel blij dat ik het stadion uitliep tussen de Madrid supporters. Die waren in een goede  stemming.’ Gouka: ‘Ik vond het wel een leuke finale om te zien. En toen Ajax een paar geleden daar huishield riep iedereen dat het niet meer kon bij Madrid. Er stonden zaterdag zeven spelers in het veld die toen in Bernabeu verloren. Dat vind ik wel knap. Die ploeg is opgeleefd onder Ancelotti.’ Wat betekent het spelbeeld van die Europese finales voor het spel van Oranje? Jerdy Schouten bij Oranje en de renovatie van Feyenoord. Het komt allemaal voorbij in de podcast. Beluister hem nu via AD.nl, de AD App en jouw favoriete podcastplatform.
29-05-2022 | 43 min

‘AZ haalt er niet het maximale uit dit seizoen.'

Seizoen 4 - Aflevering 208
Het is het weekend van de finales. De Champions League finale. De finale om het laatste Europese ticket en de finale om promotie naar de Eredivisie. Het komt allemaal aan bod in een nieuwe AD Voetbalpodcast met Etienne Verhoeff en Johan Inan. Vitesse won de eerste van twee duels met AZ met 2-1. Inzet is een plek in de voorronde Conference Leaugue. ‘AZ haalt er niet het maximale uit dit seizoen', stelt Inan. 'Ik heb het gevoel dat ze stilstaan. Spelers als  Hatzidiakos moet je doorselecteren. Ik krijg daar geen betrouwbaar gevoel bij. Ze zullen in Alkmaar de selectie en trainer eens goed moeten analyseren.’ Bij tegenstander Vitesse viel Openda weer positief op. Maar is hij rijp voor een stapje hogerop in Nederland? Openda geschikt voor de top? ‘Die is snel he. Dat is echt niet normaal. Hij gaat weg bij Vitesse. Maar ik vind hem wel echt een counterspeler. Bij Feyenoord en Ajax heb je aanvallers nodig die handig zijn in de kleine ruimte, want die staan hoog. Maar bij een club als FC Twente zou hij passen. Openda moet de hele helft voor zich hebben en dan pikt hij zijn goals mee.’ In Parijs staat de finale van de Champions League op het programma. Real Madrid tegen Liverpool. Maarten Wijffels is voor AD Sportwereld in de Franse hoofdstad. ‘Ze verwachten 60.000 Liverpoolsupporters bij de finale der finales. Groter ga je ze niet krijgen.’ In de voorbereiding op dat duel ging Wijffels ook naar Liverpool bij de mediadag. ‘Het was opvallend ontspannen bij de Engelsen. Iedereen riep ook dat je een finale moet leren spelen. Het is voor Liverpool de derde finale. Een keer verloren, een keer winst en nu tegen Real Madrid. Die ervaring nemen ze mee.’ Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete platform.
26-05-2022 | 24 min

'Door Conference League is nieuw geloof in Feyenoord ontstaan’

Seizoen 4 - Aflevering 207
Feyenoord slaagde er niet in de eerste Conference League te winnen. In de finale was AS Roma met 1-0 te sterk. In de AD Voetbalpodcast praat Etienne Verhoeff na over dat duel met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, beiden zitten in Tirana. En ze kijken ook naar de toekomst van Feyenoord. De lessen van de Conference League. ‘De finale was een typische anticlimax wedstrijd', blikt Mososu terug op het duel. 'De opbouw is een polonaise van euforie en dan paf is het voorbij. In een finale moet je top zijn al team. Een aantal spelers van Feyenoord haalden niet hun niveau.’ De voorspelling van Mourinho aan zijn spelers kwam uit. Bij een voorsprong zou AS Roma het niet meer weggeven. Feyenoord moest genoegen nemen met een tweede plaats. Toch is er wel genoeg om mee te nemen richting de toekomst en de transferzomer. Moet je verder met deze spelersgroep of is het tijd voor vernieuwing? ‘In 2017 stond Martin van Geel na het landskampioenschap klaar met een nieuw contract voor de spelers', vergelijkt Gouka de situatie met nu. 'Alleen je moet ervoor oppassen voetballers een contract te geven uit dankbaarheid voor wat ze hebben gedaan. Soms moet je ook denken: ze hebben ons goed geholpen, maar we kijken verder. Een leuk seizoen bij Feyenoord moet niet resulteren in een contract voor vier jaar. Om er vervolgens achter te komen dat hij zijn beste jaar heeft gehad.’ 'Ik denk wel dat het nodig is om lat komend seizoen wat hoger proberen te leggen', vult Mossou aan. 'In de breedte houdt het niet over. Dat zag je in deze finale. Als je Slot het gereedschap wilt geven om een nieuwe stap te zetten, moet je doorselecteren.’ Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplayer.
25-05-2022 | 22 min

'Aftellen naar het laatste uitje van het seizoen voor Feyenoord'

Seizoen 4 - Aflevering 206
Met een fitte selectie is Feyenoord klaar voor de finale van de Conference League. In Tirana is AS Roma de tegenstander. En de hoofdstad van Albanie loopt vol met fans van beide teams. Etienne Verhoeff bespreekt de sfeer, maar ook de sportieve kanten met Mikos Gouka in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Justin Bijlow gaat vanavond starten tegen AS Roma. En daarmee is iedereen fit, tot grote trots van Slot bij de persconferentie. 'Feyenoord heeft vakwerk geleverd dat de spelers nog fit zijn in deze fase', beschouwt Gouka. 'Slot heeft ze laten wennen aan het ritme van twee wedstrijden in de week. Als moet ik er wel bij zeggen dat ze bij AS Roma ook allemaal fit zijn. Maar die selecties zijn wat groter. Wat Feyenoord heeft gepresteerd op fysiek vlak is wel een oorkonde waard.' De selectie van AS Roma is niet alleen groter. Hij is kwalitatief veel breder dan die van de Rotterdammers. 'Slot gebruikt een speler of 14, 15 van de 23. Daar komt Sandler binnenkort bij. Die heeft lang de tijd nodig om fit te worden. Maar als die volgend jaar erbij komt dan wordt het echt een sensatie. Als je die ziet trainen en hoort coachen, dan belooft dat wat.’ Verder bespreken ze de sfeer in Tirana, de fenomeen Mourinho en vertelt Marijn Abbenhuijs over Excelsior-ADO Den Haag. Inzet van dat duel is een plek in d eredivisie. Beluister de podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.
24-05-2022 | 30 min

'Manchester City en Liverpool zijn twee superteams'

Seizoen 4 - Aflevering 204
De ontknoping in Engeland van de Premier League. De noodzaak van een scorende spits. De Keuken Kampioen Divisie spannender dan Eredivisie volgend seizoen? En strooien met miljoen om spelers te behouden. Het komt aan bod in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het aan de hand van vier stellingen met Maarten Wijffels en Johan Inan. In Engeland was het spannend tot de laatste dag. Manchester City werd gekroond tot kampioen. Een mooi moment om toch te stoppen na deze ontsnapping? Wijffels: ‘Nee, Guardiola moet nog blijven bij City en de club de eerste Champions League bezorgen. Er zijn in Engeland twee fantastische ploegen die elkaar tot het uiterste uitdagen. Dit zijn superteams.’ ‘Het had wel gepast in het seizoen van City als ze sneuvelden in de titelstrijd', reageert Inan. 'Zoals in de Champions League tegen Real Madrid. Maar in vijf minuten drie doelpunten en alles stond weer op de kop.’ In de podcast komt ook het megacontract van Mbappe aan bod in Parijs. 'Ik vind het teleurstellend dat Mbappe bij PSG blijft', zegt Maarten Wijffels. 'Ik had de hoop dat hij voor Spanje zou kiezen. De Spaanse competitie is een prachtig. Die verdient het om een upgrade te krijgen met spelers als Haaland en Mbappe. Iedere liefhebber hoopt dat het niets wordt met PSG en dan blijft Mbappe daar. Ik ben er gewoon pissig over.’  De strijd om het laatste Europese ticket gaat tussen Vitesse en AZ. De strijd om promotie tussen ADO Den Haag en Excelsior. 'Ik heb zaterdag naar Dallinga gekeken en wat een goede goal maakte die zeg', zegt Johan Inan. 'Ik kreeg daar een beetje Huntelaar of Van Nistelrooij gevoel bij.' Wijffels: 'Dallinga kan je wel vergelijken met Huntelaar bij AGOVV. Maar als je komend seizoen in de KKD speelt, dan moet je Muhren halen he. Dat is een echte eerste divisie spits.' 'Of Verheydt', vult Inan aan. 'Dallinga zal wel naar de subtop in Nederland gaan komend seizoen.' En ze bespreken de goal van Mario Balotelli in Turkije. Deze kan je terugzien op de site van het AD: https://www.ad.nl/buitenlands-voetbal/mario-balotelli-sluit-goed-seizoen-in-turkije-in-stijl-af-wereldgoal-na-acht-scharen-en-rabona~a214c1cba/ Beluister de podcast via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplayer.
22-05-2022 | 43 min

'De mensen van NAC, PEC, Cambuur hebben Feyenoord in gang getrokken'

Seizoen 4 - Aflevering 203
Feyenoord bereidt zich in Lagos voor de finale van de Conference League. Ondertussen strijden Heerenveen, AZ, Vitesse en FC Utrecht om een plek in dat toernooi komend seizoen en een Nederlander maakt WK-debuut. In de AD Voetbalpodcast bespreekt Etienne Verhoeff het met Mikos Gouka die in Portugal zit. 'Het is veel lachen en ontspannen', omschrijft Gouka de eerste trainingsdagen van de Rotterdammers in Lagos, 'Alles is met het idee dat die finale eraan komt. Niet veel spelers van Nederlandse clubs maken een Europese finale mee. Dat nemen ze toch mee op hun CV. Maar hoeveel mensen in de huidige organisatie hebben ervaring met het spelen van een Europese finale? Bijna niemand. Het zijn, zonder cynisch te doen, mensen van NAC, PEC en Cambuur die Feyenoord in gang hebben gekregen.' Verder bespreken ze blessuregevallen van de laatste weken. Zoals Bijlow en Malacia en hoe zou Mourinho Feyenoord kunnen aanpakken. En het gaat over de nederlaag van AZ bij Heerenveen en de zege van Utrecht tegen Vitesse. 'Twee goals in blessuretijd weggeven verandert het perspectief voor AZ in die thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Het is voor coëfficiëntenpolonaise wel het beste dat AZ in Europa speelt komend seizoen. Ik wil niemand boos maken in Friesland, Arnhem of Utrecht.’ Al zou de nieuwe trainer van Heerenveen, Kees van Wonderen, volgend seizoen zomaar met Europees voetbal kunnen beginnen. ‘Tot voor kort dat ik dat je als beginnende trainer er niet aan moest denken gelijk Europa in te gaan. Naar Estland of Letland en als je verliest heb je gelijk morrende supporters. Bij Slot zijn het juist de wedstrijden waarin hij heeft kunnen schaven aan zijn ploeg. Steeds een niveau hoger in tegenstanders. Dus voor Fraser bij FC Utrecht of Van Wonderen bij Heerenveen kan het ook gunstig zijn.’ Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD app en jouw favoriete podcastplatform.
19-05-2022 | 28 min

'Danilo kan Feyenoord kapitaal opleveren'

Seizoen 4 - Aflevering 201
Feyenoord heeft de eerste aankoop voor komend seizoen binnen. En dat is een pikante. Verder de play-offs om promotie. Van Bronckhorst op weg naar weer een prijs? En waar blijft de volgende coming out in het voetbal? Etienne Verhoeff bespreekt het in de AD Voetbalpodcast met Johan Inan. Ze beginnen natuurlijk met de pikante transfer van Danilo. 'Danilo is de eerste zomeraankoop van Feyenoord. Hij heeft meerdere gesprekken gevoerd met Arne Slot. En heeft daar een goed gevoel over. Het spel van Feyenoord ligt hem, denkt hij. Volgens Ten Hag was hij ook de gevaarlijkste Ajax-speler in the box. Nou, dat past wel bij het Feyenoord van Slot. Ajax heeft hem ook vorig jaar een aanbieding gedaan om hem niet transfervrij te laten gaan, maar die was teleurstellend.’ Feyenoord lijkt daarmee in te spelen op het vertrek van Bryan Linssen en Cyriel Dessers. 'Danilho is bovendien 23 jaar. Heeft een neusje voor de goal. Hij tekent voor vier jaar. Als ze die aan praat krijgen en hij maakt zo'n twintig goals in de eredivisie. Dan kan het zomaar een speler zijn voor Feyenoord die kapitaal gaat opleveren.' Inan was afgelopen weekend ook in Belgie op bezoek bij de nieuwe Ajax trainer. Is Schreuder klaar voor Ajax? 'Ik geloof wel in Schreuder als een tactisch meesterbrein. Maar Ajax is Ajax. Het is dansen op een vulkaan zoals Ten Hag wel eens zei. Ik ben benieuwd of hij al die processen kan begeleiden en of de focus op het voetbal blijft liggen.' Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD App en jouw favoriete podcastplayer.
17-05-2022 | 26 min

'Ten Hag heeft Ajax klaar gemaakt voor internationale maatstaven'

Seizoen 4 - Aflevering 200
De competitie is voor de meeste clubs ten einde. Roger Schmidt en Erik ten Hag hebben de deur bij PSV en Ajax dichtgetrokken. Maar wat is de eindafrekening? En paniek in Almelo. Frank Wormuth is daags voor de play-offs met Excelsior ontslagen. Tot onbegrip van Maarten Wijffels in de AD Voetbalpodcast. Hij bespreekt het met Etienne Verhoeff. 'Ik snap daar helemaal niets van', begint Wijffels over het ontslag van Wormuth. 'Hij is een ervaren trainer. Zijn trainershandboek is zo goed gevuld dat hij wel snapt hoe je hiermee moet omgaan.' Nu is het aan de assistent die Heracles door de promotie/degradatie play-offs moet halen. 'Als Excelsior 1-0 voor zou komen, dan zie je gelijk hoe de relatie tussen de nieuwe trainer en de spelers is. Het is God zegen de greep. Dus Heracles moet eruit.’ Schmidt en Ten Hag hebben beiden de deur dichtgetrokken bij PSV en Ajax na de laatste wedstrijd. ‘Ten Hags afscheidstoernee was al een tijdje bezig. En dat hij zo snel bij Manchester wil beginnen snap ik wel. Schmidt gaat toch met een klein beetje wrok weg uit Nederland. Schmidt vindt dat je waardering moet hebben voor de ontwikkeling van spelers bij PSV en de 81 punten. Maar hij mist dat in ons land. Hij zou het nooit beter kunnen doen. Dus is hij na twee jaar verder gaan kijken.’ Maar welk cijfer krijgt Schmidt bij PSV dit jaar van Maarten Wijffels. ‘Internationaal een vijf. Dat was niet goed van Champions League naar Conference League. In Nederland een 7,5. En Ten Hag? Verdient hij in de Ajax-historie een plaatsje tussen Michels, Cruijff en Van Gaal? ‘Ik denk het wel.  Ten Hag heeft Ajax veel klaar gemaakt voor internationale maatstaven.' Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplayer.
16-05-2022 | 22 min

'Selectie van Vincent Janssen is belachelijk, waar is Brobbey?

Seizoen 4 - Aflevering 199
De vierendertig wedstrijden in de eredivisie zitten erop. Dus tijd voor conclusies over dit seizoen in de eredivisie. En dan met name over de strijd tegen degradatie. Heracles waande zich veilig, maar speelt nu tegen degradatie en AZ moet vechten voor Europees voetbal. Etienne Verhoeff bespreekt het in een nieuwe AD Voetbalpodcast met Mikos Gouka en Sjoerd Mossou. In de podcast gaat het natuurlijk over het verval van Heracles de laatste weken en de wederopstanding van Sparta. 'Maurice Steijn trainer van het jaar zei ik na afloop voor de grap. Maar voor Sparta is zijn aanstelling wel een gouden greep', reageert Gouka. 'Clubs die tussentijds van trainer hebben gewisseld doen het opvallend beter dit seizoen', vult Mossou aan. 'Dat is best opmerkelijk. Dat geldt voor Sparta, PEC Zwolle, Willem II en Heerenveen.' Dus is een trainerswissel de redding voor Heracles?  Waar FC Twente boven verwachting presteerde in de eredivisie, presteert AZ onder. Gouka: 'AZ zit in de situatie die Feyenoord vorig jaar had. Je kan op basis van deze cijfers zeggen dat Pascal Jansen het niet goed heeft gedaan.’ Mossou: ‘AZ heeft in slotfases op hele knullige wijze punten verloren steeds. Daar moet je als clubleiding van AZ wel naar gaan kijken. En Mossou en Gouka komen nog terug op de voorlopige selectie van Louis van Gaal. Die ruimde een plekje in voor Vincent Janssen. De spits speelt in Mexico de laatste jaren. ‘Belachelijk!', vindt Gouka. 'Van Gaal gooit het systeem om omdat de spelers daar uitstekend bij zouden passen. En na twee wedstrijden komen we tot de conclusie dat we geen spits hebben die het kan. Waarom zit Brobbey dan niet bij Oranje?'  ‘Het laat vooral zien dat Van Gaal nog heel erg aan het zoeken is. Wie moet met Memphis het spitsenduo spelen?' vindt Mossou. Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
15-05-2022 | 44 min

'Nederlandse trainers kunnen nog veel leren van Schmidt'

Seizoen 4 - Aflevering 198
Hoe ziet Ajax er volgend seizoen uit? Het emotionele eerbetoon aan Jody Lukoki bij FC Twente krijgt veel bijval. Gaat Heracles tóch nog play-offs moeten spelen? En wie moet de Conference League finale keepen bij Feyenoord? Etienne Verhoeff bespreekt in de AD Voetbalpodcast met Johan Inan.  Ajax gaat een grote metamorfose tegemoet. 'We hebben het al eerder gezegd, een aantal spelers vertrekt en dat betekent dat er transfers gaan komen. Je hebt ook gezien dat de bank van Ajax niet zo sterk bezet is als gehoopt misschien. Al denk ik ook dat sommige jongens misschien wel te weinig hebben gespeeld. Ten Hag spreekt niet van bankspelers, maar bij PSV vielen jongens als Bruma en Doan zonder moeite in als het nodig was. Wat dat betreft kunnen Nederlandse trainers wel wat leren van hun Duitse collega's', stelt Inan. Het is niet ondenkbaar dat er nog een echte technisch directeur gaat komen bij Ajax. Die positie wordt nu naar tevredenheid onder andere ingevuld door Klaas-Jan Huntelaar. 'Maar in het spel van de onderhandelingen komt veel kijken en ik denk dat iemand met enige ervaring hierin wel gewenst is bij Ajax. Maar Huntelaar loopt niet een snuffelstage hoor. Die is iedere dag op club.' Het degradatiespook waart nog in veel stadions rond komende zondag. Willem II is, ook in de AD Voetbalpodcast de afgelopen maanden gedegradeerd gewaand maar onderin kan alles nog gebeuren. Heracles moet volgens Inan en Verhoeff vrezen voor Sparta en de andere jagers onderin de ranglijst. 'Je moet er niet aan denken dat Heracles, waar die ballon helemaal aan het leeglopen is, ook nog een barrage er achteraan krijgt, want dan kan het heel goed misgaan'.  Justin Bijlow is hard op weg om weer fit te worden bij Feyenoord, maar Ofir Marciano keepte de afgelopen weken alles. Wie moet van Arne Slot het vertrouwen krijgen voor de Conference League finale, en wat zullen zijn overwegingen zijn in die beslissing?  Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
12-05-2022 | 25 min

'Sparta-PEC is de kraker van de dag'

Seizoen 4 - Aflevering 196
Een onafhankelijke VAR. Hoe pak je de voorbereiding op grote finales aan. Uitbreiding van de Champions League in 2024. De voorlaatste speelronde in de eredivisie en windjes reden voor ontslag. Het zijn onderwerpen in de AD Voetbalpodcast vandaag bespreekt Etienne Verhoeff ze met Maarten Wijffels. Vanavond de voorlaatste speelronde in de eredivisie. Naar welke wedstrijd gaat de aandacht van Maarten Wijffels vanavond? ‘Sparta-PEC Zwolle natuurlijk. Dat is de kraker van de dag. PEC kan eruit liggen vanavond. Dat zou na de blunder met de lijntjes afgelopen weekend wel een hard gelag zijn.’ In de podcast gaat het, mede door het historisch feitje van de dag, over het spelen van finales. Teams zijn vaak geneigd zichzelf terug te trekken en helemaal af te zonderen. Of moet je doen wat je normaal doet op wedstrijddagen? ‘Je ding blijven doen voor belangrijke wedstrijden is vaak het beste. Maar Peter Bosz vertelde dat er voor de Europa League van Ajax allemaal gedoe was met toegangskaarten voor familieleden. En hoe ze bij het stadion moesten komen. Dan kan je van alles proberen, maar die vrouwen gaan toch hun man bellen. Het is heel moeilijk dat bij een finale buiten de deur te houden.’ Na het weekend ging het natuurlijk over de rol van de VAR. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende pleitte voor een aantal veranderingen. Waaronder een onafhankelijke VAR.  ‘In de scheidsrechterswereld vragen ze zich ook wel af of het goed is om een heel team te hebben, inclusief VAR, dat samen door Europa reist. Een VAR moet je behoeden van een fout. Als ze te soft naar elkaar worden, kan dat ook fouten in de hand werken. Een onafhankelijke VAR zoals Mario van der Ende voorstelt kan een oplossing zijn.’ Verder de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie en nog veel andere voetbalzaken. Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App en natuurljk jouw favoriete podcastplatform.
10-05-2022 | 20 min

'In de omhelzing van Gakpo en Obispo na afloop zat alles'

17 april 2022

Het paasweekend kende twee belangrijke wedstrijden in Nederland. De bekerfinale op zondag tussen PSV en Ajax en een degradatieduel tussen Fortuna Sittard en Sparta. Beide wedstrijden komen aan bod in de AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het met Johan Inan en Maarten Wijffels. 'Er wordt wel eens gezegd dat de beker een troostprijs is, maar zo vierde PSV het niet', blikt Wijffels terug op de 2-1 van PSV op Ajax in De Kuip. 'Zeven wedstrijden speelden Ajax en PSV tegen elkaar in de periode Schmidt. Dit was de eerste belangrijke wedstrijd waarin het wel lukte om te winnen. Je zag ook Obispo en Gakpo samen in een omhelzing na de wedstrijd. Ze spelen al sinds hun zesde bij de F-jes van PSV. Het was voor Gakpo de eerste prijs die hij met PSV wint. In die omhelzing zat veel.’ Inan: ‘Ik vond het ook een mooi beeld dat de keepers elkaar opzochten van PSV. Die stonden in een driehoek bijeen samen het feest te vieren. Er is veel gezegd dit seizoen over Schmidt, maar PSV is wel een eenheid.’ Toch was het verrassend dat de Eindhovenaren er met de beker vandoor gingen. Ajax had een week rust gehad. PSV werd uithgeschakeld in de Conference League en mocht een paar dagen later weer aan de bak. Wijffels: ‘De eerste helft lag het spel wel heel erg veel stil. Ik was even bang dat het zo'n wedstrijd zou worden. Gelukkig werd het dat niet. Maar het speelde PSV wel in de kaart. Na die zwarte avond van donderdag.’ ‘Dat PSV Ajax verslaat mag Ajax zichzelf aanrekenen', reageert Inan op het verhaal. 'Ten Hag riep van te voren nog dat Ajax de beste trainingsweek in zijn 4,5 jaar bij Ajax achter de rug had.’ Verder bespreken ze het inbrengen van Mo Ihattaren bij Ajax, de titelstrijd en de strijd onderin. Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

‘Het conference league seizoen van Feyenoord is één zegetocht

Seizoen 4 - Aflevering 178
Feyenoord is halve finalist in de Conference League. De ploeg van Slot overleefde de kwartfinales wel. In tegenstelling tot PSV, dat klaar is in Europa. Over de Europese avonturen en ook de bekerfinale van komende zondag praat Etienne Verhoeff met Maarten Wijffels in een nieuwe AD Voetblapodcast. ‘Het conference league seizoen van Feyenoord is één zegetocht', begint Wijffels de podcast. 'Het is terecht dat ze in de halve finale staan. En die zegetocht begon met wedstrijden tegen FC Drita, waarna iedereen dacht wat wordt dit voor seizoen. Dat hebben ze geweldig gelogenstraft. Ik vind het vooral mooi voor Arne Slot.’ In Rotterdam gaan ze al bijna uit van een finaleplaats en een nieuwe cup voor het museum. 'Roger Schmidt zei op de persconferentie wel dat Leicester City de hoogste begroting heeft van de overgebleven ploegen. En ze hebben de breedste selectie, dus ik denk dat Leicester wel de favoriet is.' Bovendien zal Feyenoord eerst nog Marseille moeten verslaan. PSV werd door Leicester City uitgeschakeld in Eindhoven. ‘Het is niet voor het eerst dat PSV het in de laatste twintig minuten laten liggen. De ruimtes worden groter. Ze krijgen dan meer kansen tegen. Vorig seizoen werden ze door Olympiakos uitgeschakeld in de Europa League. Toen viel de goal in de 88e minuut. En nu weer. Het is een patroon.’ Beluister nu de hele voetbalpodcast met o.a. de voorbeschouwing op de bekerfinale nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.
14-04-2022 | 26 min

'Slot is de perfecte trainer voor Ajax. Daar kan je niet omheen.'

Seizoen 4 - Aflevering 177
De halve finalisten in de Champions League. De vragen over Ajax aan Arne Slot. De twee Nederlandse clubs in de kwartfinale van de Conference League. Het zijn de onderwerpen in de AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het met Sjoerd Mossou. 'Feyenoord is aan zijn stand verplicht de halve finale van de Conference League te halen.' Geen verleningen in kwartfinales van de Champions League op woensdagavond. Maar wel spanning. Zeker bij Atletico Madrid-Manchester City. De 0-0 was goed genoeg voor City om doet gaan. Al was het in de slotfase hangen en wurgen. ‘Het zijn zulke grote clubs, dat het van details afhangt. City of Atletico was op voorhand als fifty-fifty. Maar over twee wedstrijden is City op punten terecht door.’ Onder de halve finalisten in de Champions League zit Villareal. ‘Het is echt knap van die club. Ze spelen al twintig jaar goed in de Europese toernooien, terwijl het een dorp is. Vergelijk het met Heerenveen of Nottingham Forest. Alleen Villareal speelt al zolang mee in de top dat we het gewend zijn geraakt. Maar het blijft ongelooflijk.’ In Praag ging het een dag voor Slavia Praag-Feyenoord niet alleen over dat duel. Maar ook over de toekomst van Arne Slot. Zijn naam wordt steeds in verband gebracht met Ajax. Tot zijn eigen ongenoegen. ‘Slot heeft Ajax nooit helemaal uitgeloten. En bovendien is hij de perfecte trainer voor Ajax. Daar kan je niet omheen. Los van het sentiment. Je kunt allemaal lijstjes maken bij Ajax, maar op al die lijstjes zal Slot minimaal Top 2 zijn. Het type trainer dat hij is, het voetbal dat hij voorstaat, maakt dat hij prima bij Ajax past.’ Beluister de hele podcast, met ook een voorbeschouwing op de wedstrijden van Feyenoord en PSV in Europa nu via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
13-04-2022 | 24 min

'Ten Hag heeft zijn droomtransfer te pakken'

Seizoen 4 - Aflevering 176
Ajax moet op zoek naar een nieuwe trainer. Erik ten Hag gaat aan de slag bij Manchester United vanaf volgend seizoen. In Nederland is de keeperscarrousel geopend bij PSV en Feyenoord. En een heerlijke Champions League avond. Dat zijn de ingrediënten van de AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff praat met Johan Inan en Mikos Gouka.  'Het is zover. Ten Hag heeft zijn droomtransfer te pakken. Al zullen velen daar anders over denken. Vooral de mensen die United kennen', begint Johan Inan het nieuws over Ten Hag. De Tukker was topkandidaat maar wilde wel zeggenschap in het aantrekken van speler, vertelt Inan. ‘Ten Hag wil inspraak hebben in het spelerbeleid. Hij wil de honger bij de spelers aanwakkeren en hij wil zich zo min mogelijk laten leiden door de onmogelijkheden binnen de club. United heeft een grote schoonmaak nodig. En dat beseft Ten Hag ook. Dan moet je niet afhankelijk zijn van wat de clubleiding wil binnenhalen.’ De naam Arne Slot valt dan al snel als vervanger van Ten Hag. ‘Ik zou het proberen als ik Ajax was’, zegt Inan. ‘Ik denk dat niet dat Slot naar Feyenoord gaat’, reageert Gouka. ‘Of dat Feyenoord hem laat gaan. Zijn contract is net verlengd. Hij heeft nog twee jaar. Op dit moment is het voor Feyenoord volgens mij onbespreekbaar.’ In de Champions League werd Bayern Munchen uitgeschakeld door Villareal. 'Ik begon bij die wedstrijd', vertelt Gouka. 'Maar het spektakel zat in Madrid. Dus uiteindelijk moest je de hele wedstrijd zappen tussen Duitsland en Spanje.' Beluister de hele voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App en jouw favoriete podcastplatform.
12-04-2022 | 30 min

‘Het verbaast me dat Fraser het WK opgeeft voor FC Utrecht'

Seizoen 4 - Aflevering 175
De première van Louis de docu. Een boksende Dirk Kuyt. Henk Fraser niet naar het WK. Roger Schmidt naar Portugal. Het zijn de onderwerpen in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het met Maarten Wijffels. In Amsterdam ging Louis in première. De bondscoach was liep zelf over de rode loper en Wijffels zag de docu voor het eerst. ‘Het woord ingetogen komt bij me op na het zien van de docu over Louis van Gaal. Je verwacht bij hem dat alles grotesk is. Maar zijn ziekte is op een hele ingetogen manier verwerkt in de film. Verder kwamen alle bekende fragmenten voorbij. Natuurlijk ook de balkonscenes.' Van Gaal moet het in november bij het WK in Qatar stellen zonder assistent Henk Fraser. Hij tekende een contract voor drie jaar bij FC Utrecht, maar mag van de club niet naar het WK. ‘Het verbaast me dat Fraser het WK opgeeft voor FC Utrecht. Ik sprak hem een paar weken geleden met Dennis van Bergen en toen was hij heel duidelijk over zijn plannen. Hij overwoog zelfs een sabbatical te nemen, omdat hij het WK wilde meemaken.’ ‘Ik zie het probleem ook niet zo', vervolgt Wijffels. 'De wedstrijden in de eredivisie stoppen een week voor de start van het WK. En na het WK heb je nog tijd voor een voorbereiding voor de herstart van het seizoen.’ Dirk Kuyt was ook in het nieuws. De Katwijker gaat boksen op tv. Waarom is dan de vraag? ‘Van buitenaf bezien is Dirk Kuyt toch een voorbeeld van een ex-topsporter die moeite heeft om voldoening te halen uit een kabbelend leven. Hij had gehoopt trainer te worden. Dan krijg je de druk en euforie als trainer. Maar die carrière komt niet echt van de grond.’ Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App en jouw favoriete podcastplayer.
11-04-2022 | 21 min

'Je kunt Onana niet meer opstellen bij Ajax'

Seizoen 4 - Aflevering 174
De meest besproken man dit weekend in de eredivisie was Andre Onana. Niet zozeer zijn fout, maar vooral zijn gedrag na afloop. Dus is de doelman van Ajax een van de stellingen in de AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff neemt het weekend door met Johan Inan en Sjoerd Mossou. Van blunderende keepers tot een heerlijke wedstrijd in Engeland. Moet je Onana passeren voor de bekerfinale is de eerste stelling. ‘Eens’, roept Sjoerd Mossou gelijk. ‘Ja, hij moet eruit, maar Tyton, Stekelenburg en Gorter hebben geen wedstrijden gespeeld of ervaring in het spelen van een bekerfinale', reageert Inan. Mossou: 'Het is geen teamspeler meer, dus je kunt hem niet opstellen. Wie je dan opstelt maakt niet uit, maar het is een speler die alleen maar met zichzelf bezig is. Als Ten Hag Onanar wel opstelt dan zou dat tegen alles ingaan waar hij voor staat.’ Inan gaat daar nog een stap verder dan. ‘Als je Onana passeert tegen PSV, dan moet je hem gelijk uit de selectie zetten.’ In de AD Voetbalpodcast komt ook de toekomst van Erik ten Hag aan bod. Die leeg in Engeland te liggen, maar met Red Bull Leipzig is er nu ook een Duitse optie. Is dit niet logischer?  Luuk de Jong liet zich ook horen dit weekend. Hij hielp Barcelona weer in de slotfase aan een zege. Weer hij. ‘Ze moeten hem houden bij Barcelona’, oppert Mossou.’ Inan: 'Heb je Luuk de Jong in je selectie dan heb je in ieder geval een plan B.  Voor de slotfase van een wedstrijd is het ideaal. Slinger een bal voor de goal en Luuk loopt er wel een keer tegenaan.’ Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.
10-04-2022 | 35 min

'Pusic ga lekker naar binnen en wees een trainer.’

Seizoen 4 - Aflevering 173
Twee gelijke spelen in de Conference League voor de Nederlandse clubs. De VAR mag niet ontbreken in de Conference League. De toekomst van Joel Drommel bij PSV. De topper in Engeland en Koeman en Koeman samen op de bank? In de AD Voetbalpodcast bespreekt Etienne Verhoeff het met Maarten Wijffels. ‘Feyenoord mag in ieder geval niet het stempel onverstoorbaar dragen', begint Wijffels het incident met assistent-trainer Pusic in gedachte nemen. 'Kijk, hij zit in het vuur van de wedstrijd. Maar laat het aan de spelers. Ga lekker naar binnen en wees een trainer.’ En die spelers waren weer boos over de goal van Slavia Praag vlak voor rust. Als er een VAR was geweest, was de goal afgekeurd. Maar ja, die zat er niet. ‘Als je toch een VAR in het voetbal hebt, dan blijft het gek dat de UEFA een nieuw toernooi in het leven roept en dan geen VAR inzet. Als je het toernooi serieus wilt nemen als UEFA is dat niet te verklaren.’  Feyenoord speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Slavia Praag. PSV hield Leicester City op 0-0 in Engeland. Bij de Eindhovenaren speelde Mvogo weer en werd Drommel naar de bank verbannen. ‘PSV moet Drommel verkopen. Dat is klaar. Het is zoveelste keer dit seizoen. Ik denk ook dat er in de mentale scouting van spelers nog een hoop te winnen valt. Ik heb het daar met Toon Gebrands wel eens over gehad. In Australie besteden ze daar veel aandacht aan. Zijn ze er ver in.’ En tot slot komt Wijffels nog even terug op de aanstelling van Ronald Koeman als bondscoach van Oranje. Hij is bezig zijn staf in te vullen. ‘Koeman en Koeman lijken herenigd te worden bij Oranje.’ Hoe dat zit, hoor je in de AD Voetbalpodcast.
07-04-2022 | 28 min

'Het is de Champions League van Benzema

Seizoen 4 - Aflevering 172
Het was de avond van Benzema in de Champions League. Alweer. Maar ook een Nederlander speelde een positieve hoofdrol in het miljoenenbal. Manchester United lijkt te hebben gekozen. Nu Ten Hag nog. De eindfase in de Conference League en Stefan de Vrij wint van zijn voormalig zaakwaarnemers. Etienne Verhoeff bespreekt het met Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. ‘Real Madrid was echt heel erg goed', blikt Gouka terug op de 1-3 zege van de Spanjaarden tegen Chelsea. 'Ze maakten geweldige goals en na de rust hebben ze niet veel meer weggegeven. Madrid is wel de te kloppen ploeg geworden in de Champions League. Het elftal is gebaseerd op de ploeg die een paar jaar geleden door Ajax werd afgedroogd. Veel spelers zijn er nog. En Benzema…het is de Champions League van Benzema.’ Stefan de Vrij boekt ook een overwinning. In de rechtszaal. Hij versloeg zijn voormalig zaakwaarnemers en krijgt €4,75 miljoen euro schadevergoeding. Wat gaat dat betekenen in het voetbal? ‘Ik weet niet of deze zaak dezelfde impact heeft als het Bosman-arrest, maar voetballers zullen we anders gaan kijken naar hun contracten en de begeleiding. Je hebt eerder een goede advocaat nodig dan een zaakwaarnemer.’ PSV en Feyenoord komen vanavond in actie in de Conference League. Bij PSV is de grootste vraag wie er gaat keepen. Trainer Roger Schmidt wilde er geen antwoord op geven een dag voor de wedstrijd, maar Mikos Gouka wel. ‘Ik zou Mvogo opstellen. Drommel zit er niet lekker in. Een foutje kan bepalen of je de halve finale haalt. Al is Mvogo ook geen zekerheidje, maar hij heeft meer ervaring. En als Schmidt nu al niet reageert op wie de eerste doelman is, dan geeft dat ook niet veel vertrouwen aan Drommel.’ Beluister de hele voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplayer.
06-04-2022 | 31 min

'Koeman als bondscoach was abc-tje voor KNVB'

Seizoen 4 - Aflevering 171
Ronald Koeman keert terug als bondscoach bij het Nederlands Elftal na het WK in Qatar. Hij volgt Louis van Gaal op na dat toernooi. Verrassend is het niet, maar eerder een logische keuze, aldus Sjoerd Mossou in de nieuwe AD Voetbalpodcast. Daarnaast bespreekt presentator Etienne Verhoeff met Mossou de Champions League avond en het gemis van Antony in april bij Ajax. 'De terugkeer van Koeman bij Oranje was totaal geen verrassing', begint Mossou. 'Het was wachten op het moment tot het was afgerond. Als je een beetje logisch nadacht en je gezonde verstand volgt dan is Koeman de meest logische optie. Hij is beschikbaar, heeft ervaring en een goede band met deze spelers. Dus dit was een ABC-tje voor de KNVB en Marianne van Leeuwen.’ Maar terugkeren op je oude werkplek is niet altijd een garantie voor succes. Maar zijn succestrainer in hun tweede periode minder succesvol. ‘Bij een clubcoach is het vaak lastiger om terug te keren bij jouw oude club. Maar voor een bondscoach is dat niet zo’n probleem. De internationals zien Koeman maar eens in de twee, drie maanden. Als er een goede samenwerking is, is dat prima. Je raakt niet snel uitgekeken op Koeman zoals dat bij een club wel kan gebeuren.’ Jaar vanCity In de Champions League wonnen Liverpool en Manchester City hun eerste kwartfinale duel. Liverpool was te sterk voor Benfica (1-3) en City versloeg Atletico Madrid (1-0). Is dit dan wel het jaar van Guardiola in de Champions League? 'Het is voor Guardiola wel een beetje nodig om de Champions League te winnen. Hij won hem elf jaar geleden voor het laatste. Met Bayern is het niet gelukt. Voor een trainer van zijn statuur en het materiaal dat hij heeft wordt het wel tijd. En dan sluit ik ook niet uit dat hij gelijk afscheid neemt.’ Of er dan een plekje beschikbaar komt voor Ten Hag, de blessure van Antony en Conference League koorts in Rotterdam en Eindhoven? Het komt nog aan bod in de AD Voetbalpodcast. Beluister hem via AD.nl, de AD App en natuurlijk jouw favoriete podcastplatform.
05-04-2022 | 26 min

'Voetballers in gokcircuitverhaal is topje van de ijsberg'

Seizoen 4 - Aflevering 170
Voetballers laten hun geld makkelijk rollen in het illegale gokcircuit. En een aantal spelers was zelf aandeelhouder van de illegale goksite Edobet. Deze werd gerund door de 'Haagse godfather' Piet S. Het AD kwam afgelopen zaterdag met deze onthulling. In de AD Voetbalpodcast bespreekt Etienne Verhoeff met misdaadjournalist Yelle Tieleman en voetbalverslaggever Maarten Wijffels dit verhaal. En ze praten over de situatie van Louis van Gaal. 'Het nieuws over de ziekte van de bondscoach slaat wel in', reageert Wijffels. 'Hoe is dat voor hem geweest om op trainingskamp het spelershotel 's avonds te moeten verlaten om behandeld te worden? En dat hij het niet wil delen met de spelersgroep om hen hier niet mee op te zadelen. Ik vind dat toch groots. Het is hoe dan ook iets dat mee zal blijven spelen tijdens zijn bondscoachschap.' Gokkende voetballers Daarna geeft Yelle Tieleman de achtergrond bij zijn verhaal over illegale goksite van dit weekend in het AD. 'In november vorig jaar hebben we al een verhaal geschreven over Edobet. Dat richtte zich vooral op Dirk Kuyt en Wesley Sneijder die met grote sommen geld gokte op voetbalwedstrijden. Ze kregen de winsten uitgekeerd bij een pompstation in een plastic tas. Dat was voor ons de reden om hier verder in te duiken.' En wat bleek. Spelers gokten niet alleen via de site, maar de Spartanen Beugelsdijk en Meijers waren zelfs aandeelhouder van de site. 'De KNVB vindt dat onwenselijk en de spelers zagen het als een investering voor na hun loopbaan. Ze stellen er niet actief bij betrokken te zijn, maar wij hebben bevindingen die anders zijn. Bijvoorbeeld Ricardo Kisna heeft bij de politie toegegeven dat hij heeft gegokt via Edobet en als de politie dan vraagt hoe hij daar kwam, zegt hij via Aaron Meijers.' De gevolgen hiervan en wat clubs, KNVB en zaakwaarnemers hieraan kunnen of moeten doen wordt besproken in de AD Voetbalpodcast. Daarin stelt Tieleman ook dat dit slecht het topje van de ijsberg is.
04-04-2022 | 31 min

'Ajax lijkt een band die langzaam leegloopt'

Seizoen 4 - Aflevering 169
De titelrace in Nederland lijkt beslist. Dan kan Ten Hag ook makkelijker nadenken over zijn toekomst. Moet John de Jong een nieuwe eerste keeper halen voor komend seizoen? De loting van het WK komt aan bod en gokkende voetballers in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Etienne Verhoeff bespreekt het met Mikos Gouka en Johan Inan aan de hand van vier stellingen. Als ze bij United nog twijfelen over Erik ten Hag, dan zullen ze dat na dit weekend misschien iets minder doen. Pep Guardiola stak in Manchester een lofzang af over de trainer van Ajax. Misschien melden zich wel meer clubs en wordt hij meer waard. 'De prijs ligt wel vast voor Ten Hag schat ik zo in', aldus Johan Inan. 'Ik denk dat ze bij Ajax minder blij zijn met de uitspraken van Guardiola. De kans dat United vol voor de Ajax-trainer gaat wordt daarmee alleen maar groter.' In de competitie kan Ajax de laatste maand niet overtuigen. Ook tegen Groningen was het moeizaam. Niet goed spelen en toch winnen. Slechts een nederlaag in 2022. ‘Als Ajax over een paar wedstrijden kampioen is, dan kunnen ze niet terugkijken op een seizoen met suprematie', reageert Gouka. 'En dat was wel de verwachting na de eerste maanden van het seizoen. Nu lijkt het toch op een band die leegloopt. Als je Ajax de laatste weken ziet is het wel knap dat ze achterstanden in wedstrijden ombuigen. Karakter zit er wel in, maar het is wel heel moeizaam.’ Drommels, drommels, drommels Achtervolger PSV liep averij op in Enschede. En weer ging de doelman van de Eindhovenaren in de fout. Kosten de fouten van Joël Drommel PSV de titel is de vraag. ‘Drommel heeft niet of nauwelijks punten gepakt voor PSV. Het is het risico dat je neemt door een keeper te halen uit de subtop', zegt Gouka. Inan: ‘Maar als je het over inschattingsfouten hebt. Met terugwerkende kracht was het van Schmidt niet heel slim om Gutti op te stellen. Die kwam vrijdag met de nodige vertraging en zonder training aan in Eindhoven vanuit Mexico en speelde zaterdag. En als je die goals van FC Twente ziet, dan is zijn man er wel bij betrokken.’ Verder bespreken ze IJsselderby, ererondjes, gokkende voetballers die speeltijd krijgen en nog veel meer. Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform. En voor de liefhebbers van het feitje van de dag, hierbij de link naar de goal van Wolfsburg in 2009 tegen Bayern Munchen: https://www.youtube.com/watch?v=TcCA5bG_KUc
03-04-2022 | 46 min