'Ongelofelijk dat dit in 2022 nog een nationale rel is!'

3 oktober 2022

Natuurlijk zoomt het vaste mediapanel in op de nieuwe dramaserie van Linda de Mol over het wel en wee van een talkshow 'Five Live', waarin in aflevering 1 een tv-columniste - die wel heel erg aan Angela de Jong doet denken - een lichtbak op haar hoofd krijgt en zwaargewond in het ziekenhuis belandt. Daarom zit Angela tijdens de opname van deze podcast uit voorzorg in haar eigen televisie-kelder.(*) De kritieken op de dramaserie zijn niet mals.  In het radiohoekje aandacht voor de rel rondom de aanvraag om arbeidstijdverkorting wegens het vaderschap van de ster van de ochtend van Radio 538, Wietze de Jager. Angela: 'Wietze, ik vind je een voorbeeld voor alle vaders in Nederland!' Het panel is tot op het bot verdeeld over deze actie.  En de dramaserie Rampvlucht krijgt een lovende recensie. Verder een voorspelling van de winnaar van de Televizierring. Even Tot Hier blijkt weer eens de invulling van de wens van de vader van de gedachten te zijn. En Sinan Can krijgt een pluim van Angela de Jong.  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos. (*) NB: Dit is een grap, de echte reden hoor je in deze podcast!

‘Er is nog 1 vraag blijven liggen in de clash tussen Angela en Derksen!’

‘Er is nog 1 vraag blijven liggen in de clash tussen Angela en Derksen!’

Seizoen 6 - Aflevering 6
Natuurlijk bespreekt het panel de nominaties van de belangrijkste tv prijs: de Televizierring. Uiteraard met een bindend stemadvies op Even Tot Hier, maar het panel denkt dat John de Bever wellicht wel met een grote lach op zijn gezicht die ring op kan komen halen en dat zou tegelijkertijd het failliet van deze prijs zijn.  Luisteraars van deze podcast en lezers van de krant hebben massaal gereageerd op de botsing in VI tussen Angela de Jong en Johan Derksen. Mediajournalist Mark den Blanken: 'Uit alle reacties blijkt dat er nog 1 vraag is blijven liggen in de clash tussen Angela en Derksen!’ Daar geeft Angela natuurlijk antwoord op. Linda de Mol is met een statement gekomen in haar eigen blad en dat vindt het panel niet de sterkste plek. Mediajournalist Dennis Jansen heeft navraag gedaan over de overname van Talpa door RTL en komt met een update. En het schrappen van het MAX programma Het Dorp is een kapitale fout van de NPO. Het panel legt uit waarom. Eva Jinek krijgt een pluim voor haar interview over de mondkapjesdeal en er staat een must see documentaire in Angela's Etalage. Disclaimer: hij is loodzwaar en je blijft er door wakkerliggen.  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
20-09-2022 | 42 min
‘Als je de grap van Lubach over The Queen niet trekt, kijk dan geen satire!’

‘Als je de grap van Lubach over The Queen niet trekt, kijk dan geen satire!’

Seizoen 6 - Aflevering 5
Deze week is het vaste mediapanel weer op volle sterkte en ook nog eens unaniem over De Avondshow met Arjen Lubach: ‘Als je de grap van Lubach over The Queen niet trekt, kijk dan geen satire!’ RTL lijkt in de problemen te zitten, want de succesformules Legomasters, I can see your Voice en zelfs Expeditie Robinson lijken sleets te raken. En nieuwe titels halen niet de beoogde cijfers. Of heeft dit vooral met het programmeren te maken, verkeerde dag, verkeerd seizoen, verkeerde presentator? Alle talkshows - en dat zijn er nog al wat - worden naast elkaar gelegd. Wie scoort er goed, wie scoort er minder. Zijn we met z'n allen talkshowmoe of hebben we last van middelmatige voorgekauwde en platgeproduceerde talkshows? Daarnaast aandacht voor de B&B vol liefde-rel, waarin het panel vooral niet mals is voor de presentator van RTL Boulevard Eddy Zoey, normaal gesproken de olijkheid zelve. Evenblij maakt Vrienden vormt de rode draad door deze licht chaotische podcast, een mini-radiohoekje met Margriet Vroomans en Frans Bromet staat in Angela's Etalage, of beter gezegd, de gefilmde hoofdpersonen, de maker zelf krijgt alsnog een gele kaart. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
13-09-2022 | 48 min
‘Hoe dan?! Een jaar lang je kind in de steek laten om nieuwe borsten te winnen!’

‘Hoe dan?! Een jaar lang je kind in de steek laten om nieuwe borsten te winnen!’

Seizoen 6 - Aflevering 4
Linda de Mol is terug op tv en hoe! Met een emotionele openingspresentatie liet de grande dame van de televisie weer even zien wat een vakvrouw het is. En dat presenteren vakmanschap is. En dat in het weekend waarin Rob Kemps voor het eerst de honneurs waarnam in haar 'Ik Hou van Holland'. En ook daar vindt het panel iets van. Daarnaast is het tv-seizoen nu echt losgebarsten en worden alle zenders onder de loep genomen. Wie kwam er na week 1 goed uit de startblokken en welke zender stelt teleur. Jinek pakt goud qua talkshow-cijfers. De NPO zakt door het ijs op zondagavond, maar ook RTL valt tegen. Is SBS dan de lachende derde? Daar startte, behalve eerdergenoemde Linda de Mol ook het nieuwe reality-programma 'Een Jaar van je Leven', waarbij 40 kandidaten strijden om 1 miljoen euro. Het panel vraagt zich af: Moeten deze mensen eigenlijk niet tegen zichzelf in bescherming worden genomen? ‘Hoe dan?! Een jaar lang je kind in de steek laten om nieuwe borsten te winnen!’ Verder de nieuwe 3FM programmering in het Radiohoekje. Angela zet AD-collega Eus - met enige schroom - in haar etalage en mediajournalist Dennis Jansen is uit op een reactie van Antoinette Hertsenberg over de degradatie van Radar naar NPO2. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
05-09-2022 | 55 min