15.000 Oekraïners opgevangen in overheidsgebouwen

videoKantoorgebouwen van de overheid en oude gevangenissen gaan ingezet worden als opvangplek voor Oekraïners. In het Rijksvastgoed moeten 15.000 plekken beschikbaar komen, met het besluit is 75 miljoen euro gemoeid. 

24 reacties

 • Marsono Somiro

  12 maanden geleden
  Duizenden vluchtelingen en asielzoekers in klein Nederland krijgen onderdak, bed en eten, wekelijkse leefgeld, gratis medische zorg, gratis huurwoningen, scholing, dure cursussen, enzovoort. OK prima MAAR! De eigen Nederlandse bevolking in nood (40%) krijgt? Juist! Helemaal niets. Alleen mooie leugens. Naar mijn persoonlijke mening is dat feit een indirecte genocide op Nederlandse burgers die ook een groot deel van hun inkomen aan belasting betalen en andere grote prijsstijgingen. Groot onrecht!
 • Linda van Maanen

  12 maanden geleden
  @Jean Cox, ik vind jouw woorden nog veel triester. Ik wat ook op een woning. Sterker nog, ik moet deze woning uit omdat het gebouw plat gaat. Toch komen hier waarschijnlijk vluchtelingen wonen en ze zijn welkom. En een financiële crisis? Ondanks alles wonen we nog steeds in één van de rijkste landen ter wereld.
 • Jean Cox

  12 maanden geleden
  Honderdduizenden wachten sedert jaren tevergeefs op een woning, en de asiekzoekerscentra zijn allemaal tjokvol in Nederland. En nu tienduizenden, straks wel honderdduizenden Oekraïners hier opvangen. Waar? Zoveel mensen opvangen, zonder enige visie, in een land dat een (financiële) crisis zonder weerga kent, en waar onder de eigen inwoners steeds meer mensen gebruik moeten maken van de voedselbank. Te triest voor woorden!
 • Jeffrey Dingenouts

  12 maanden geleden
  @rijn van Dijk. Je vergeet erbij te zeggen dat degene die met de boot gevlucht zijn dit moesten doen omdat wij, onze helden, landen als Libië , Syrië, Afghanistan en Irak platgooiden. We zijn heel goed in het meten met twee maten maar ik weiger om mensen die nieonazis en fascisten een warm hart toedragen te helpdn.
 • A. Jong

  1 jaar geleden
  M.Cramer Vroeger stond je ook 8 jaar ingeschreven. Je kan ook een appartementje kopen. Rente is 2 % , vroeger 12% ,overdrachtsbelasting hoeven ze niet te betalen. Vroeger 8% overdrachtsbelasting. Hard werken , veel sparen is dus belangrijk om te doen. Ipv: dure kleding, telefoons, rijbewijs, auto rijden en naar de kroeg etc etc en janken dat er geen huis beschikbaar is.