50Plus verdwijnt uit de Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee

VIDEOFractievoorzitter Liane den Haan van 50PLUS verlaat de partij en neemt haar Kamerzetel mee. Dat laat ze vandaag weten in een filmpje op Twitter. Den Haan lag de afgelopen weken in de clinch met het hoofdbestuur, dat woedend reageert: ,,Kiezersbedrog zonder weerga!”

67 reacties

 • Ellen Colville

  1 maand geleden
  Het wordt hoog tijd dat er een regel komt dat kamerzetels bij de partij blijven.Zolang de wet niet verandert blijft deze actie pure oplichterij . Ik heb gestemd op de partij i.v.m hun manifest, mevr. Haan is eigenhandig van het manifest afgeweken vlak voor de verkiezingen .Helaas zat mijn stem al in de post en kon ik niet meer een andere keuze maken. Hoe denkt zij dat dit kiezersbedrog op de kiezers overkomt? Jammer dat het nog 4 jaar duurt voordat wij weer een stem uit kunnen brengen.
 • Henk Schrama

  1 maand geleden
  Mevr de Haan is gewoon een ordinaire dief, ze steelt namelijk een kamer zetel van de partij. Kan me niet voorstellen dat ze nog enige geloofwaardigheid heeft of zal krijgen in de kamer. Dit soort praktijken moet zo snel mogelijk bij wet verboden worden. De kiezer wordt mede hierdoor aan de kant geschoven en bedrogen.
 • Nobbe

  1 maand geleden
  Hoe het ook zit en wat er ook is tussen diverse personen , de zetel hoort bij de partij en niet bij de persoon. Dit is een typisch geval van kiezersbedrog. Helaas laat dit voorval ook weer zien hoe 'rot' de tweede kamer is. Het wordt echt tijd voor een flinke renovatie.
 • H. Velleman

  1 maand geleden
  Wat een hanengevecht tussen 2 egotrippende "ik" figuren, die geen zin konden zeggen zonder "ik", maar nog belangrijker is, dat niemand met geen van beiden het ooit uithield: Alleen in tijden om weer voor 4 jaar pluche onder hun achterste te krijgen hoorde je wat van hun populistische inhoudsloos gekraai.......en telkens trapte men er in.....en Jan Nagel: Die hoort al bijna 30 jaar in het "ouwe bessies huis"
 • Ad Biemond

  1 maand geleden
  Jammer dat zij , mevr de Haan , deze zetel die haar niet toebehoort, meeneemt. De regels omtrent zetel bezit moeten aangescherpt worden. Mevr de Haan maakt geen vuist, maar maakt alleen herrie over de rug van andere. Nog maar niet te spreken wat het salaris van deze vrouw is. Het zijn de belasting centen van de burger.
 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.