NOS Stories van Van der Tang
Volledig scherm
NOS Stories van Van der Tang © Instagram

Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

UpdateTweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.

118 reacties

 • Gerard Jan Oldenbeuving

  7 maanden geleden
  Ik ben overtuigd christen en verklaar, die vent is gek. Moet heel erg nodig naar de dokter.
 • Hendrik de Groot

  12 maanden geleden
  Er moet altijd een reden zijn om te blijven lachen, ook in de politiek. Deze jongeman is de kinderjaren nog niet ontgroeid, zit waarschijnlijk nog bij moeder op schoot en is zeker nog niet droog achter de oortjes...Laat staan dat hij het niveau van boer Koekoek is ontstegen....
 • Heshusius

  1 jaar geleden
  Zo'n uitspraak of dat nu individueel of als partij is, geeft precies aan waarom de SGP en ook de Christen Unie altijd kleine partijen zullen blijven en daar mag Nederland gelukkig mee zijn.
 • S Steers

  1 jaar geleden
  De maatschappelijke omstandigheden waren in de tijd dat de bijbel geschreven werd nog heel anders. Mogelijk werd politiek toen met geweld & lichaamskracht bedreven. Was politiek hetzelfde als oorlogvoeren. Zelfs in oorlog heb je tegenwoordig meer aan hersens dan aan spierballen. In politiek & diplomatie is dat zéker het geval. Vrouwen hebben altijd diplomatie in moeten zetten tegen dat geweld. Daardoor geoefend zijn vrouwen nu mogelijk beter in politiek dan mannen. Zet dus steentijdmannen eruit!
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Terug naar de Hoge Raad! Als de dreiging van intrekking subsidie voor de SGP ivm discriminatie weer reëel is, zal de toon wel weer veranderen. Onder druk is alles vloeibaar. N.Berends