NOS Stories van Van der Tang
Volledig scherm
NOS Stories van Van der Tang © Instagram

Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

UpdateTweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.

116 reacties

 • Heshusius

  1 week geleden
  Zo'n uitspraak of dat nu individueel of als partij is, geeft precies aan waarom de SGP en ook de Christen Unie altijd kleine partijen zullen blijven en daar mag Nederland gelukkig mee zijn.
 • S Steers

  2 weken geleden
  De maatschappelijke omstandigheden waren in de tijd dat de bijbel geschreven werd nog heel anders. Mogelijk werd politiek toen met geweld & lichaamskracht bedreven. Was politiek hetzelfde als oorlogvoeren. Zelfs in oorlog heb je tegenwoordig meer aan hersens dan aan spierballen. In politiek & diplomatie is dat zéker het geval. Vrouwen hebben altijd diplomatie in moeten zetten tegen dat geweld. Daardoor geoefend zijn vrouwen nu mogelijk beter in politiek dan mannen. Zet dus steentijdmannen eruit!
 • Anoniem

  2 weken geleden
  Terug naar de Hoge Raad! Als de dreiging van intrekking subsidie voor de SGP ivm discriminatie weer reëel is, zal de toon wel weer veranderen. Onder druk is alles vloeibaar. N.Berends
 • Wim Nijhof

  2 weken geleden
  Wat ongeestelijk is kan wat geestelijk is onmogelijk verstaan. Man en vrouw verschillen biologisch gezien uiteraard. Maar geestelijk gezien bestaat er geen verschil. Het is altijd en overal dezelfde Geest die spreekt. Het Hoofd is de Geest, van Christus, van de kerk, van de man en van de vrouw. De kerk is niet van steen geestelijk en man en vrouw zijn niet van vlees bloed geestelijk gezien.
 • ria nolten

  2 weken geleden
  Deze meneer heeft waarschijnlijk ergens een tik van de molen gekregen. Het is onvoorstelbaar dat in deze tijd er nog mensen rondlopen die nog niet hebben begrepen dat deze uitspraken getuigen van het geen inzicht hebben. Het dom en kwetsend. Het kan zijn dat deze meneer de luiers nog niet is ontgroeid maar ik zou zeggen: terugbrengen naar de crèche en verder geen aandacht meer aangeven.
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei