D66-fractieleider Rob Jetten in de brede brugklas van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Jayda (midden) is blij dat ze later haar definitieve schoolkeuze mag maken. Celia (rechts) wil wel een christelijke feestdag inruilen voor bijvoorbeeld het Suikerfeest.
Volledig scherm
PREMIUM
D66-fractieleider Rob Jetten in de brede brugklas van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Jayda (midden) is blij dat ze later haar definitieve schoolkeuze mag maken. Celia (rechts) wil wel een christelijke feestdag inruilen voor bijvoorbeeld het Suikerfeest. © Lin Woldendorp

‘Als je goed je best doet, kun je óók een Rob Jetten worden’

D66 probeert het imago als onderwijspartij op te poetsen met een omgekeerde ‘scholenreis’. De delegatie van de regeringspartij deed maandag twee scholen in de Amsterdamse Bijlmer aan.

 1. Podcast: Massahysterie bij Viruswaarheid, een onbetrouwbare overheid en de arrogantie van Hoekstra

  Podcast: Massahyste­rie bij Viruswaar­heid, een onbetrouw­ba­re overheid en de arrogantie van Hoekstra

  Wel een avondklok, geen avondklok, toch een avondklok. Protestgroep Viruswaarheid beleefde een knotsgekke week, en met hen heel Nederland. Bliksemsnel werd er een nieuwe spoedwet gemaakt, maar wat zegt dat over de betrouwbaarheid van de overheid? En wat gebeurt er als het kabinet afspraken niet nakomt? In Zeeland weten ze daar meer van, want daar zou een marinierskazerne komen, maar die kwam niet. De verkiezingscampagne kent daarnaast de eerste blunderaar met een schaatsende Wopke Hoekstra.
 1. Opnieuw schade door vrachtvliegtuig in Meerssen
  Play

  Opnieuw schade door vracht­vlieg­tuig in Meerssen

 2. Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel
  Play

  Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel