Dion Graus (PVV) in de Tweede Kamer tijdens een debat.
Volledig scherm
Dion Graus (PVV) in de Tweede Kamer tijdens een debat. © ANP

Arib ontzegde PVV’er Graus toegang tot Kamer na nieuwe beschuldigingen van misbruik

Toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib heeft PVV-Kamerlid Dion Graus de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer ontzegd, nadat hij opnieuw beschuldigd werd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Dat schrijft het NRC. Toen Arib als voorzitter werd opgevolgd door Vera Bergkamp verscheen Graus weer in de Kamer.

31 reacties

 • JJ Korbee

  1 jaar geleden
  Ik ben tegen valse beschuldigingen, zelfs als het gaat om zo'n enge man, maar de stelling dat je onschuldig bent tot je onschuld is bewezen is juist het probleem waar (vermeende) slachtoffers van seksuele intimidatie tegenaan lopen. Vermeende daders zijn slim genoeg om niets te doen waar anderen bij zijn, en in dit geval is er ook nog een machtsverhouding. Ik zou degenen die zo suf reageren willen vragen om eerst even heel goed na te denken voor ze nog eens zoiets plaatsen.
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Tja, ik was er niet bij natuurlijk en uiteindelijk moet de rechter maar uitspraak doen, zoals sommigen hier ook vinden, maar ... ik heb deze meneer altijd al een beetje een griezelig type gevonden met een rare uitstraling, dat dan weer wel. Mevrouw Arib is helaas buiten haar boekje gegaan. En voor het al of niet fatsoenlijke gedrag van veel andere politici ga ik absoluut niet mijn hand in het vuur steken. Voorbeelden te over van schuinsmarcheerders in Het Haagje. Macht is vies. Julia van Damme
 • Henk Schrama

  1 jaar geleden
  Volgens mij ben je pas schuldig aan iets als de rechter dit heeft uitgesproken. Overigens vind ik het een eng manneke
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Graus is een straatvechter, de aantijgingen tegen hem doet hij af als een complot tegen hem vanuit de eigen PVV-fractie. Wilders moet zich zorgen maken.
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Ik vraag mij af of dit aangeschoten wild, wel in de politiek thuis hoort?